В сезона на респираторните инфекции – избегнете усложненията

Инфекциите на дихателните пътища, известни като респираторни инфекции, са най-масовият здравословен проблем през есента и зимата. Настъпването на студения период на годината е повод да обърнем по-сериозно внимание не само на вирусните респираторни инфекции, но и на друг също толкова значим проблем – бактериалните им усложнения. И по-конкретно на мерките, с които да се предпазите от тях

Респираторни инфекции – последствие от циркулиращите през есента вируси

Условията през есента благоприятстват бума на грипните вируси, циркулиращи в разнообразни щамове. Според спецификата си те може да поразят всеки отделен орган на дихателната система. Това ги превръща в основен причинител на респираторни инфекции през есенно-зимния период.

Особеностите на вирусните респираторни заболявания и фактът, че не се повлияват от антибиотично лечение правят борбата с тях трудна и специфична. Характерни за повечето респираторни инфекции са две неща:

1. Възпалението лесно прогресира и може да се разпространи по целия дихателен тракт

2. Вирусната инфекция създава благоприятни условия за бактериални усложнения

Затова борбата с вирусните респираторни инфекции трябва да бъде насочена не само към преодоляването им, но и към повишаване защитата от усложнения.

Ефективно природно средство срещу респираторни инфекции и техните бактериални усложнения

Последните клинични проучвания потвърждават, че комбинираният прием на екстракт от Ехинацея и Котешки нокът действа изключително благоприятно срещу дихателни инфекции от всякакъв тип.

За екстракта от Ехинацея е доказано, че увеличава многократно производството на интерферон – основният имунен компонент за унищожаване на вирусните частици в организма. Котешкият нокът от своя страна усилва неколкократно фагоцитозата – процесът на поглъщане и унищожаване на всякакъв тип болестотворни агенти, попаднали в тялото. Комбинираният ефект на двата екстракта действа целенасочено за справяне с вирусни инфекции и предотвратяване на техните бактериални усложнения.

Природният продукт Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho съдържа уникална комбинация от Ехинацея и Котешки нокът. Това го превръща в изключително мощен имуностимулатор за възрастни, осигуряващ комплексна защита на дихателната система от вирусни инфекции и бактериални усложнения. Прием на Имунобор Бронхо се препоръчва и като профилактично средство срещу хронични респиратони инфекции, и като лечебен подход при първи симптоми на остра дихателна инфекция.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar