Силен имунитет срещу пролетна умора

Поддържането на силен имунитет е важно условие за това да бъдем в оптимално здравословно състояние. Засилване на имунитета ни е необходимо не само за предпазване от вирусни и бактериални инфекции през зимата, но и напролет – за справяне със симптомите на т.нар. пролетна умора.

Пролетна умора – същност

През студения период на годината се отбелязва бум в разпространението на всякакви инфекциозни заболявания. Същевременно имунната ни система работи на пълни обороти. Ако сме преминали през зимния период без да станем жертва на настинка и грип, това дължим изцяло на протективното действие на всички компоненти на имунитета. Напълно нормално е след дълъг период на свръхактивност да последва спад във функционалността на имунната система. Напълно обяснимо е и друго нещо: спадът във функционалността на имунитета предизвиква редица оплаквания, които обикновено назоваваме с терминa пролетна умора.

Пролетна умора – симптоми

Повече от половината хора са жертва на сходни оплаквания с отминаването на студения период на годината:

– отпадналост

– почти постоянна сънливост

– физическа и психическа умора

– слабост

– липса на енергия

Многобройни клинични изследвания доказват, че справянето с тези оплаквания се постига много по-лесно при полагане на качествени грижи за подсилване на имунитета.

Природни методи за подсилване на имунната система

Засилване на имунната система и справяне с пролетната умора може да се постигне с изцяло природни и безвредни средства. Ще предложим няколко леснодостъпни мерки, с които успешно може да елиминирате физическата и психическа умора и липсата на енергия:

1. Консумиране на пресни сезонни плодове и зеленчуци. Суровите плодове и зеленчуци имат много по-богата хранителна стойност от термично обработените. Можете да избирате сред най-разнообразни пролетни рецепти, по които да приготвите свежи зеленчукови или плодови салати, с които да се снабдите с редица минерали и витамини за подсилване на имунната система.

2. Оптимален прием на вода. Водата е преобладаващото химично съединение в тялото ни. Затоплянето на времето ускорява дехидратирането, т.е. загубата на вода, а максималното компенсиране на тази загуба е ключово за нормалната детоксикация на организма и поддържането на имунитета.

3. Осигуряване на време за почивка. Пълноценен сън, осигуряване на достатъчно време за справяне със стреса и възстановяване на физическите и психическите сили са ключов фактор, който също допринася за засилване на имунитета и справяне със симптомите на пролетната умора. От друга страна, редовното недоспиване е сериозен враг на имунитета и един от отключващите пролетната умора фактори. Не е случайно, че хората, които страдат от безсъние или редовно претоварват организма си най-често страдат от имунен срив, грип, настинка и други инфекциозни заболявания.

4. Редовно излизане на открито за снабдяване с достатъчно слънчева светлина. Това ще осигури оптимална секреция на витамин Д в кожата – фактор, който има незаменима роля за поддържане нормалната дейност на организма.
Грижите за тялото, включващи консумацията на здравословни храни и напитки, достатъчно време за почивка и пребиваване на открито са най-прекият път за засилване на имунната система и справяне с пролетната умора.

Какво още е необходимо за подсилване на имунната система?

След като посочихме основните фактори в начина на живот, с които да стимулирате имунитета си и да се справите с пролетната умора, необходимо е да посочим и едно прекрасно средство, с което да допълните и ускорите този процес. Това са продуктите от фамилия Имунобор/Imunobor®. Разработени в отделни серии, подходящи за деца и възрастни, вегетарианци и вегани, продуктите Имунобор Кидс/Imunobor® Kids сироп и капсули за деца и Имунобор/Imunobor® за възрастни действат като мощен имуностимулатор – общоукрепващо и тонизиращо върху организма. Прилагат се успешно за справяне със симптомите на хронична и пролетна умора.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar