Силна имунна система на децата – как да го постигнем?

Децата са особено уязвими към болестотворните фактори в обкръжаващата ги среда, тъй като разчитат предимно на вродения си имунитет, за да се справят с причинителите на инфекции. Макар механизмите на действие на бързата защитна система на организма, която започва да противодейства веднага след попадането на даден патоген, да са животоспасяващи, те не са особено ефективни, тъй като не създават имунна памет – основно качество на придобития имунитет. Вземайки под внимание тази важна особеност, родителите трябва своевременно да предприемат мерки, за да укрепят имунната система на малчуганите. През настоящия преходен сезон усилията им в тази насока трябва да са двойни, тъй като вирусите, бактериите и гъбичките бележат пик в разпространението си.

Лесни методи за подсилване на имунната система на децата

Осигурете пълноценна почивка на малчуганите

Пълноценният сън е от първостепенна важност за изграждане на силен имунитет при най-малките. Редица изследвания доказват, че мъниците, които не отмарят качествено, са сред основните “жертви” на респираторните инфекции. По правило пеленачетата (3-11 месеца) спят по 18 часа дневно, малките деца (12-35 месеца) – около 14 часа, а на малчуганите над 4-годишна възраст са им достатъчни 9 часа сън. Добре е родителите да не забравят, че посочените стойности са осреднени и могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди на всеки мъник. Настроението на детето след сън е безотказен ориентир, по който се разбира дали то е презаредило силите си. Ако продължително разтрива очи и е раздразнително, значи трябва да почива повече.

Насърчавайте игрите на открито в слънчевите дни

Препоръчително е родителите максимално да се възползват от есенното слънце, тъй като то е техен верен съюзник в мисията за укрепване на имунната система на малчуганите. Докато децата играят навън в ясен и безоблачен ден, слънчевите лъчи стимулират синтеза на жизненоважния мастноразтворим витамин D в организма им, познат още като слънчев витамин. Той не само спомага за растежа, но и оказва благотворно влияние върху емоционалното състояние на най-малките – прави ги по-бодри и щастливи. Доброто настроение, пък доказано повишава имунитета на децата.

Не забравяйте имуностимулаторите

Педиатрите съветват родителите да набавят качествени имуностимулатори за укрепване на имунитета на своите наследници и да следят за редовния им ежедневен прием. Те горещо препоръчват използването на два природни продукта, които нямат аналог на пазара у нас. Имунобор Кидс/Imunobor® Kids и Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrup са специално разработени с грижа към децата. Уникалният състав им отрежда позицията на най-мощните естествени стимулатори на детската имунна система. Сиропната форма е предназначена за бебета и малки деца, а капсулната – за деца в училищна възраст.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar