За силна имунна система по време на пост

Зимата е в разгара си и поддържането на силна имунна система е първостепенна задача за всеки. От ключово значение за силната имунна система е рационалното хранене. Същевременно наближават пости и много от нас ще наложат ограничения в храненето си. Именно за тяхно улеснение ще предложим изцяло природно решение, с което ще могат да поддържат имунната си система, без да нарушават своя пост.

Силна имунна система – роля на постенето

Мненията на диетолозите за ползите от постенето са противоречиви, що се отнася до влиянието на поста върху имунната система в дългосрочен план.

Изследванията показват, че тридневен пост е достатъчен за буквалното рестартиране и регенериране на имунната система. След тридневно постене се наблюдава засилена активност на стволовите клетки и повишено производство на бели кръвни телца – основният белег за активна и силна имунна система.

Същевременно обаче продължителният стриктен пост крие рискове по отношение поддържането на силен имунитет. Допълнителна опасност представляват постите през зимата в условия на грипна епидемия и повишена заболеваемост от инфекциозни болести. Именно на ограниченията в храненето някои специалисти отдават случаите на често боледуване. Рискът е най-съществен при вегани и вегетарианци, но нерядко сред застрашените попадат и спазващите стриктен пост.

Подсилване на имунната система без риск от нарушаване на поста

Разработването на изцяло природни продукти позволява целогодишното поддържане на силна имунна система. Днес от тази възможност може да се възползват и постещите, без опасност от нарушаване на наложените ограничения на храненето.

Голяма част от природните имуностимулатори от фамилия Имунобор са разработени в иновативната форма VGcaps. Това са специални нежелатинови капсули, подходящи за вегани, вегетарианци и постещи.

В сезона на повишен риск от респираторни инфекции за поддържане на силна имунна система може да се приема Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Продуктът съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от Котешки нокът и Ехинацея. Те имат незаменима роля за засилване на имунната система и поддържане на активността й по време на продължителни ограничения в храненето.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar