Срещу настинка при бебета през пролетта – полезни съвети

Клиничната практика сочи, че в периода между есента и пролетта бебетата попадат в плен на коварната настинка около осем пъти. Коя е причината за честото боледуване и как по естествен начин родителите да опазят здравето на своите невръстни наследници през настоящия преходен сезон?

Защо най-малките страдат толкова често от настинка през пролетта?

С възраждането на природата за нов живот вирусите, причинители на настинка, се активират с нова сила. Подходящи условия за върлуването им създават капризите на времето, характерни за този период на годината. Вирусите се възползват от рязката смяна на температурата, към която не се е адаптирал организмът на малчуганите, за да нанесат своя удар. Правят го безпрепятствено, тъй като имунната система на мъника все още е неукрепнала и не разполага с нужните ресурси, за да им се противопостави. Веднъж проникнали в организма патогенните микроорганизми започват да се размножават. След около 10 часа постепенно започват да се проявяват характерните симптоми на настинка като повишена температура, липса на апетит и запушен нос. Овладяването им е трудно, тъй като средствата, които могат да се приложат са малко. До настинката обаче няма да се стигне, ако още с настъпването на пролетта родителите съблюдават следните изпитани правила за превенция:

Подходящо облекло

Само в един пролетен ден могат да се сменят и четирите годишни времена. Ето защо майките трябва да си изградят навик, когато извеждат своето дете на разходка, да вземат допълнителни дрехи за топло и студено време. В случай че няма къде да ги поместят, могат да приложат принципа на многослойното обличане, който позволява да се прибавят или да се премахват облекла в зависимост от температурата навън.

Повече витамин С

Витамин C укрепва защитните сили на най-малките и ги прави по-малко податливи към настинка. Поради това родителите трябва да се погрижат в детското меню да присъстват повече източници на това незаменимо вещество. Такива са лимонът, мандарината, портокалът и кивито. Важно условие е цитрусите да се дават след 12-я месец на бебето, поради високият риск от алергия, който крият.

Редовно проветряване

Системното проветряване на стаята на бебето е от първостепенна важност, за да се прогонят надалече потенциалните причинители на настинка. Колкото по-често и продължително нахлува свеж въздух в помещението, толкова по-добре.

Природни средства засилване на имунитета

Педиатрите напомнят, че имуностимулацията е най-надеждният начин за предпазване на бебето от настинка през пролетта. За укрепване на детската имунната система е уместна употребата на висококачествени и щадящи здравето продукти. Имунобор Кидс Сироп/Imunobor® Kids Syrop е специално създаден за подсилване на неукрепналия имунитет на най-малките. Една чаена лъжичка от него съдържа оптимално количество високопречистен Бета глюкан, чиято ефикасност е повишена до 93% чрез микронизация. Този природен полизахарид оправдава славата си на единствения имуностимулатор с доказан механизъм на действие като мощно стимулира производството на имунни тела, засилва активността на имунните клетки и усилва способността им да убиват патогените. Имунобор Кидс Сироп има приятен вкус на диви ягоди и удобен прием, съобразен с нуждите на мъниците. Освен това не предизвика нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.