Цистит при мъжете – познайте го и го лекувайте навреме

В предходна публикация разгледахме причините за развитие на цистит при мъжете и посочихме защо силният пол страда по-рядко от възпаление на пикочния мехур в сравнение с жените.

В настоящата публикация ще посочим основните симптоми на цистит при мъжете, за появата на които трябва да следят те. Ще предложим и данни за методите на лечение на цистит. Информацията може да бъде много полезна за всички мъже, особено за тези, попадащи в рисковата група за развитие на цистит, а именно мъжете над 50-годишна възраст.

Цистит при мъжете – симптоми

По отношение на симптоматиката проявите на цистит са идентични при двата пола. Най-показателните симптоми включват:

  • чести позиви за уриниране, последвани обаче от слаба струя и много малко количество отделена урина
  • парене при уриниране
  • болки ниско в коремната област
  • помътняване на урината
  • в напреднала форма циститът може да доведе до поява на кръв в урината (хематурия)

Посочената симптоматика е характерна и за двата основни типа цистит при мъжете – остър и хроничен. Методите за лечение на цистита обаче варират, в зависимост от това дали проявите на заболяването са остри или хронични. Важно е да се отбележи, че навременното и успешно лечение на цистита е основен фактор, който предпазва от хронифициране на оплакванията.

Лечение на цистит при мъжете

Оставен нелекуван, циститът при мъжете може да доведе до трайни усложнения и сериозно увреждане на бъбреците, с развитие на пиелонефрит. Това изисква навременни мерки при първи симптоми на цистит и профилактични прегледи при специалист, особено за мъжете от рисковата група над 50-годишна възраст.

За успешно справяне с цистит е важно да се идентифицира конкретната причина за развитието му (дали е самостоятелна бактериална инфекция или е провокиран от други здравословни проблеми)

При поставена диагноза цистит често се прибягва до антибиотичното лечение. В зависимост от това дали страда от остър или хроничен цистит, всеки мъж може да допълни лечението си с прием на продукти Имунобор, заздравяващи лигавицата на уринарния тракт.

При остър цистит може да се разчита на Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut. Този природен продукт може да осигури 100% ерадикация и изхвърляне на E.coli бактериите от стените на пикочния мехур и пикочните пътища като цяло. Високата ефективност на Имунобор Уро Акут се определя от максималната стандартизация към проантоцианидин А – активната съставка, извлечена от Американска червена боровинка. Имунобор Уро Акут потиска растежа на бактериите, възпалението и болката при остър цистит, включително и след катетеризация и други манипулация.

Лечението на хроничен цистит може да се допълни с приема на Имунобор Уро/Imunobor® Uro. Той съдържа екстракт от Американска червена боровинка с високо съдържание на проантоцианидин в комбинация с мощен имуностимулатор – бета глюкан. Така Имунобор Уро помага за изхвърляне на бактериите от пикочните пътища и за едновременно подсилване на общия и локалния имунитет в зоната на уринарната лигавица. Комбинираното действие на продукта осигурява по-мощен и траен ефект при прояви на хроничен цистит.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.