Уроинфекции през бременността

От уроинфекции по време на бременност страдат около 10% от жените. Най-често бъдещите майки страдат от безсимптомна бактериурия, цистит и пиелонефрит.
При безсимптомната бактериурия се наблюдава наличие на бактерии в урината, съпътствано с нарушение в структурата на уринарния тракт, водещи до повишен риск от инфекция. Безсимптомната бактериурия се наблюдава при 5-10% от бременните жени. При нея или липсват симптоми или те са слабо изразени. Състоянието се наблюдава най-често през първите 2 месеца от бременността, като при 10% от бременните може да причини пиелонефрит (възпалително заболяване на бъбречните легенчета, вследствие от бактерии – най-често от Ешерихия Коли, проникнали в пикочните пътища от близките органи).

Циститът (инфекция на лигавицата на пикочния мехур) е още един вид често срещана уроинфекция по време на бременността. През този период рискът от цистит е повишен,тъй като нарастването на матката води до притискане на пикочния мехур. Вследствие на това се появяват симптомите на цистита – чести позиви на уриниране, съпроводени с болка и ненапълно изпразненен пикочен мехур. Циститът може да се развие и вследствие на намалената локална имунна защита на пикочо-половите пътища, причинена от хормоналните изменения в този период.

Липсата на навременно лечение на тези две състояния води до сериозно усложнение – пиелонефрит. Той се характеризира с болки в кръста, чести позиви за уриниране, съпроводени с болка, висока температура.

Пренебрегването на уроинфекциите по време на бременността са опасни както за майката така и за бебето, тъй като могат да доведат до преждевременно раждане или спонтанен аборт. Поради тази причина уролозите търсят ефективни средства за тяхното преодоляване. Тъй като уроинфекциите по време на бременността (безсимптомна бактериурия, цистит и пиелонефрит) са предизвикани от бактерията Ешерихия Коли и могат да са съпътствани от понижен имунитет, подходящи за преодоляването на тези инфекции са антибактериалните средства, които едновременно я атакуват и повишават защитните сили на организма. Такъв е природният имуностимулатор Имунобор Уро.

Имунобор Уро съдържа висококачествен екстракт от плодовете на американската червена боровинка (най-ефикасното природно средство срещу уроинфекции) и мощен имуностимулатор с доказан и ясен механизъм на действие – Бета Глюкан. Американската червена боровинка има изразен антибактериален ефект – потиска растежа на Ешерихия Коли и подпомага изчистването й от организма. Бета Глюканът, освен че повишава локалната имунна защита на лигавицата на урогениталната система, притежава също и антимикробен ефект. Всички тези предимства на Имунобор Уро го превръщат в изключително подходящ продукт за защита от уроинфекции по време на бременността.

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar