Успешният подход към лечението на остра уроинфекция

Инфекциите на пикочните пътища са сред водещите причини за търсене на лекарска помощ от жените. От групата на уроинфекциите най-често се отбелязват прояви на цистит, уретрит и пиелонефрит. Причината жените да са преобладаваща част от засегнатите пациенти се крие в по-късата уретра при тях, улесняваща навлизането на болестотворни бактерии към пикочните пътища.

Цистит, уретрит, пиелонефрит – различните прояви на уроинфекция

За уроинфекция се говори тогава, когато е налице възпаление на лигавицата на пикочните пътища, покриваща целия уринарен тракт – от уретрата до бъбреците. Причина за възпалението в огромния процент от случаите е бактерията E.coli (Еширихия коли). За да предизвика заболяване, е необходимо тя да навлезе в уринарния тракт. Това се случава много по-често при жените, поради по-лесния път за навлизане на бактериите през влагалището към уретрата. Изчислено е, че за една година около 0.5% от жените проявяват симптоми на уроинфекция – често уриниране, съпроводено от парене, сърбеж или болка ниско в областта на корема. Въпреки, че по-често засяга жените, инфекцията на пикочните пътища често притеснява и мъжете.

Цистит е най-честата проява на уроинфекция. За нея е характерно, че бактериите колонизират и инфектират лигавицата на пикочния мехур.

Уретритът се характеризира с възпаление на лигавицата на уретрата (пикочния канал) – тръбичката, която отвежда урината извън пикочния мехур.

Пиелонефрит – това е най-тежката форма на уроинфекция, протичаща с инфектиране на бъбреците и бъбречното легенче. Развива се при нелекуван или рецидивиращ цистит или уретрит, когато болестотворните бактерии мигрират нагоре по пикочните пътища.

За успешно овладяване на остра уроинфекция

Ако усещате чести позиви за уриниране, ако изпитвате болки или парене при уриниране и дискомфорт ниско в коремната област, много вероятно е да страдате от остра уроинфекция. Симптомите изчезват обикновено след 6-7 дни, но нелекуването на дори лека инфекция на пикочните пътища крие риск от тежки усложнения и увреждане на бъбреците. Затова всеки симптом на уроинфекция трябва да насочва към лекарска консултация.

Бактериалната природа на заболяването е причина за честото назначаване на антибиотично лечение. Уроантибиотиците обикновено убиват бактериите от вида Е.coli и помагат за преодоляване на инфекцията.

Ние обаче ще предложим на вниманието ви изцяло природен продукт. Имунобор Уро Акут/Imunobor® Uro Akut e специално създаден за преодоляване на остри уроинфекции. Всяка капсула от този продукт съдържа 300 мг екстракт от Aмериканска червена боровинка (Cranberry). Екстрактът е оптимално стандартизиран към проантоцианидини (РАС) тип А – 300 мг екстракт съдържат 36 мг РАС. Това количество е минималната дневна доза за постигане на достатъчна ефективност.

Проантоцианидин тип А лишава бактериите Е.coli от възможността да се захващат за лигавицата на пикочните пътища и улеснява изхвърлянето им с урината. Приеман самостоятелно, или в комбинация с уроантибиотик, Имунобор Уро Акут осигурява пълно ерадикиране на уропатогените и преодоляването на острата уроинфекция.

Проучванията на продукта гарантират неговата висока ефективност и изключително висок профил на безопасност. Имунобор Уро Акут може да се приема дори от бременни жени, които са сред най-често страдащите от уроинфекции пациенти.

Повишеното съдържание на екстракт от Cranberry с оптимална концентрация на проантоцианидини, икономическата изгодност на продукта спрямо другите на пазара, безопасността и иновативната фармацевтична форма (растителни капсули) правят Имунобор Уро Акут уникално средство за овладяване на остра уроинфекция.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar