Важно: решение срещу често боледуване при възрастни

Есента е най-подходящият сезон да помислите за имунопрофилактика и предпазване от есенно-зимните инфекции. Мерки за засилване на имунитета трябва да се вземат не само при децата, но и при възрастните. Особено при тези, които страдат от често боледуване. Всеки от тях може сам да се погрижи за поддържане на силен имунитет в този период на годината.

Причини за често боледуване при възрастните през есенно-зимния период

През есента и зимата се отбелязва пик в числеността на циркулиращите корона-, адено- и риновируси. За хората със силен имунитет това не представлява непосредствена опасност за здравето. Склонните към често боледуване обаче редовно са сред засегнатите от остри вирусни инфекции и заболявания като грип, настинка, ангина и др. Именно честият контакт с есенно-зимните вируси е основната причина за зачестяване на боледуването през този период.

Развитието на вирусно заболяване успешно “подготвя почвата” за последващи бактериални усложнения. Това е допълнителна заплаха пред често боледуващите хора. Тяхната имунна система не може да пребори атакуващите микроби, ако не й се помогне. Широката гама от застрашаващи я микроорганизми през есента и зимата изисква профилактичните мерки за засилване на имунитета да се предприемат още в началото на есента. Това ще даде време на имунната система да се подготви от рано за срещата си с тях и ще повиши възпротивителните й сили.

Комплексното решение срещу често боледуване при възрастни

Профилактичното подсилване на имунитета при възрастните оказва комплексна помощ за справяне с:

  • често боледуване
  • бактериално носителство
  • имунен срив
  • хронична умора

Природното средство, помагащо за справяне с всички тези състояния, е Имунобор/Imunobor®. Това е мощен имуностимулатор за възрастни, особено подходящ за склонните към често боледуване. Освен имуностимулиращо, той има и директно антимикробно дествие. Така от една страна засилва защитата на организма срещу вируси, бактерии и гъбички, а от друга страна намалява риска от вторични инфекции и усложнения след скорошно преболедуване.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar