Вирусна инфекция – какво знаем за нея?

Специалистите сигнализират, че през месец февруари голяма част от децата в България са засегнати от грип, който е една от най-честите вирусни инфекции. Вирусните инфекции се предават лесно от човек на човек, което означава, че ако един член от семейството се зарази с тях, всички около него могат също да попаднат в “лапите” им. Положението става още по-тежко, ако не знаем как да си помогнем. И тъй като вирусните инфекции не подминават нито малки нито големи, нека бъдем наясно със същността им, симптомите и начините за овладяването им.

Вирусна инфекция – на какво се дължи?

Вирусът – основният причинител на инфекцията, представлява малък микроорганизъм. След проникване в организма той причинява характерните симптоми на инфекцията.

Какви са симптомите на вирусната инфекция?

– висока температура (над 38 С)

– хрема

– кашлица

– запушен нос

– разстройство

– повръщане

– отпадналост

– загуба на апетит

Обикновено проявата на тези симптоми е около 4-6 дни, а температурата е с продължение от 3 дни. Нейното спадане е знак за отшумяването на вирусната инфекция.

Какъв е начинът на разпространение на вируса?

Вирусът се разпространява по въздушно-капков път, чрез кашляне, кихане, разговор. Според специалистите един от най-лошите навици на българските пациенти е да кашлят и закриват уста с ръката си, като след това се здрависват с нея или докосват различни предмети. По този начин изключително лесно разпространяват вируса.

Какво да правим ако детето ни е болно от вирусна инфекция?

Специалистите съветват на първо място детето да преустанови ходенето на детска градина или училище. За да бъде ефективно лечението е от изключително значение още при първи симптоми на вирусна инфекция да се започне прием на антивирусно средство. Препоръчван от много педиатри като ефективен антивирусен продукт е Имунобор Кидс Актив Сироп/Imunobor® Kids Activ Syrup. Той съдържа микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин С (L – аскорбинова киселина). Поради микронизацията си бета глюкан изключително бързо активира производството и функциите на имуннните клетки ерадикиращи вируса, а витамин С доставя аскорбат в тях, нужен за правилното им функциониране.

Силната имунна система е едно от условията за бързото справяне с вирусната инфекция и предотвратяването на усложненията. Имайки предвид това ще кажем, че бета глюкан е най-мощният имуностимулатор с доказан и ясен механизъм на действие, който е подходящ за употреба и от най-малките.

В случай, че детето ви е в училищнa възраст за него е подходящ Имунобор Кидс Актив Капсули/Imunobor® Kids Activ Caps, в който освен бета глюкан и витамин С се съдържа и екстракт от Ехинацея, усилващ в още по-голяма степен антивирусното действие на продукта.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.