Връзка между полезната чревна флора и автоимунните болести

В нашето тяло живеят изключително голям брой бактерии, а болшинството от тях са много важни за нормалното функциониране на организма. Бактериите, населяващи червата, са най-голямата група полезни бактерии, естествено населяващи тялото. Означават се като чревна флора, полезна микрофлора, микробиом и др. Днес е известно, че те действат в симбиоза с нашето тяло и в голяма степен подпомагат защитата ни от вредни микроорганизми като моделират функциите на имунната система.

Роля на полезната чревна флора за подсилване на имунната система

Всеки човек първосигнално свързва бактериите с поява на болести. Някои бактериални видове обаче активно помагат за предотвратяването на различни заболявания. Така например, състоянието на полезните бактерии в червата ни в голяма степен влияе за това дали ще бъдем здрави или ще се разболеем. Увреждането на чревната флора повишава риска от най-различни заболявания именно защото полезните чревни бактерии са в пряка връзка с нашата имунна система. Затова грижите за полезните бактерии в червата ни са важни за подсилване на имунната система и поддържане на силен имунитет.

Роля на чревните бактерии за предотвратяване или поява на някои автоимунни заболявания

Установено е, че проблемите с чревната микрофлора водят до повишаване на риска от развитие на някои автоимунни заболявания. Като водещ сред тях се посочва артритът.

Автоимунните форми на артрит, като ревматоиден или псориатичен артрит, засягат в много по-голяма степен хората, страдащи от проблем с чревната флора. Всяко влошаване на този проблем води до обостряне на автоимунното заболяване. Като допълнително доказателство за връзката между чревната флора и автоимунните заболявания учените посочват това, че хората, страдащи от псориазис, често имат непоносимост към глутен, породена от проблеми с дейността на чревната флора.

За поддържане на нормална чревна флора

Фамилия Имунобор/Imunobor® предлага природен продукт, с който едновременно се постига подсилване на имунитета и стимулиране развитието на полезна чревна флора. Това е Имунобор Биотик/Imunobor® Biotic. Благоприятният ефект от приема на продукта се дължи на комбинацията от най-мощния природен имуностимулатор – бета глюкан и високото количество пробиотик – Лактобацилус булгарикус, включени в състава на Имунобор Биотик. Продуктът е подходящ за прием самoстoятелно или успоредно с антибиотици за намаляване на негативния им ефект върху полезните чревни бактерии. С Имунобор Биотик успешно се постига засилване на имунитета, гарантира се доброто състояние на чревната флора и по този начин се намалява риска от развитие на автоимунни заболявания.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar