Зачестяват хроничните респираторни инфекции. Вземете мерки!

Инфекциите на дихателните пътища, или респираторни инфекции, може да засегнат всеки орган на дихателния тракт. По-тежките форми протичат с възпаление на белия дроб, а по-леките се локализират в зоната на горните дихателни пътища – синусите, сливиците, бронхите. Дори най-леките респираторни инфекции обаче може да прогресират до сериозни усложнения. Допълнително неудобство е налице при хората, страдащи от хронични инфекции на дихателните пътища.

В периода на есента и постепенното застудяване, ще обърнем внимание именно на борбата със зачестяващите хронични респираторни инфекции. Добре е склонните към често боледуване хора да вземат навременни мерки за защитата си от тях през есента и зимата.

Причини и предразполагащи фактори за хронифициране на респираторните инфекции

През есента и зимата обичайно се отчита бум на острите респираторни инфекции като грип и настинка. В повечето случаи те са предизвикани от вируси и нерядко са последвани от бактериални усложнения.
При много хора острите респираторни заболявания хронифицират и се появяват редовно със застудяване на времето.
Основните причини и предразполагащи фактори за това са:

  • студеният и замърсен въздух
  • пребиваването в сухи и непроветриви помещения
  • тютюнопушенето
  • бактериалното носителство
  • най-силно влияние има един съществен фактор – отслабването на локалния имунитет в зоната на лигавицата на дихателната система

Именно мерките за подсилване на общия и локалния имунитет са от най-голямо значение в борбата с хроничните респираторни инфекции.

Вземете навременни мерки и си осигурете зима без тежко протичащи инфекции на дихателната система

За успешна профилактика и при първи симптоми на респираторни инфекции разчитайте на доказания ефект на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho. Той съдържа екстракти от Котешки нокът и Ехинацея. Имунобор Бронхо стимулира производството и активността на имунните клетки. Проявява интереферон подобен ефект и унищожава директно вирусните частици. Това го прави изключително подходящ за прием в период на повишена заболеваемост от респираторни инфекции. Приемът му помага за повишаване на локалния имунитет в зоната на лигавицата на дихателните пътища и за намаляване на възпалението там. Препоръчва се за прием от възрастни, самостоятелно или като допълнение към антибиотично лечение.

Ybilei_20-god_Borola_1

borola

Може да харесате

Коментари

avatar