Защо някои деца боледуват често от инфекции?

Инфекциите са основен фактор за повишената заболеваемост в детската възраст. Установено е, че най-честите педиатрични консултации са свързани с инфекции на дихателната, урогениталната и други системи. Затова ежегодно се изписват милиони рецепти за антибиотично лечение. Ненавременното и неадекватно лечение, както и повишеният прием на антибиотици в детска възраст, водят до риск от развитие на резистентност, имунен дефицит и хронифициране на заболяванията. Имунната система предпазва организма от инфекциозни и други заболявания. Децата са подложени ежедневно на действието на различни болестотворни микроорганизми – вируси, бактерии, гъбички. Допълнителни фактори като травмите, непълноценното хранене и други са в състояние да причинят отслабване на имунната система. Тогава организмът е предразположен към чести инфекции. Това е причината за острите и хронични заболявания на дихателната система – грип, настинки, бронхити, синуит, тонзилофарингити, отити, бактериално носителство и др. Инфекциите протичат по-тежко и по-продължително като детския организъм се възстановява по-бавно.

Отслабената имунна система също е предпоставка за редица усложнения при заболяванията, тъй като организмът не може да се справи с причинителите им.

Един от доказалите се продукти за детската имунна система е Имунобор Кидс. Действията на съставките на Имунобор Кидс – бета глюкан и ехинацея, са проучени по отношение на имуностимулиращия, противовъзпалителния и други ефекти. Експериментални и клинични проучвания показват, че Имунобор Кидс стимулира специфичния и неспецифичния имунитет. Имунобор Кидс понижава честотата и тежестта на острите инфекции на дихателните пътища, урогениталната система и други. Имунобор Кидс намалява продължителността на острия период и редуцира нуждите от съпътстваща терапия. Продуктът може да бъде прилаган по време на боледуване заедно с антибиотиците и симптоматичните средства тъй като е съвместим с тях и усилва ефекта им. Уместно е Имунобор Кидс да се прилага и при установено бактериално носителство. Продуктът ускорява зарастването на рани.

Имунбор Кидс се дозира по следната схема: до 6 годишна възраст по 1 капсула дневно; до 12 г. – по 2 капсули дневно, а над 12 г. – по 3 капсули дневно. За поддържащо лечение се препоръчват по 1 – 2 капсули дневно. Продължителността на приема е 12 седмици. При нужда от по-продължителен прием се прави едноседмична пауза между курсовете. Имунобор Кидс се приема на гладно.

Имунобор Кидс осигурява максимална защита на детския организъм при остри и хронични вирусни, бактериални и гъбични инфекции. Сериозно предимство е, че може да се използва преди, по време и след боледуване. Безопасен е при продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.