За здрава имунна система при децата – избягвайте тези храни

Когато говорим за имунна система при деца, често смятаме, че това е способността на организма на детето да се справи с връхлитащите бактериални и вирусни агенти. Имунната система обаче е нещо далеч по-сложно и е свързана по-скоро със способността на тялото да поддържа вътрешния баланс на клетъчните си структури. В настоящата статия ще се спрем на няколко вида храни, които може значително да понижат детския имунитет, и които е желателно да избягвате при плануване на ежедневното меню на вашето дете.

Имунна система при деца – кои храни са супер вредни?

Захарни изделия

Знаете ли какво се случва с имунната система на децата, когато консумират любимите шоколади, пасти и бонбони? След консумацията на тези сладости белите кръвни телца намаляват с 50% в рамките на по-малко от 5 часа. А тяхната работа се състои в това да защитават организма от нахлуващите вируси. При децата имунната система е все още незряла и рискът от възникване на инфекции през всеки един сезон се увеличава. Така че запомнете едно – тези храни са враг номер едно за имунната система на вашето дете. Съветваме Ви при силно желание за сладко от страна на детето да му приготвите домашни сладкиши с мед или кафява захар, или наблегнете на пресни и сушени плодове. Така детето ще си набави необходимото количество глюкоза и имунната система ще функционира правилно.

Тестени храни от бяло брашно

Както знаем тестените продукти от бяло брашно са силно залегнали в менюто на българите. Не изключвайте изцяло брашното от менюто на детето си. По-важното e то да бъде пълнозърнесто или ръжено. Ако искате вашето дете да има добра имунна система ви съветваме да заменете белия хляб с пълнозърнест, многозърнест или ръжен.

Безалкохолни напитки

Никое дете не се ражда с навика да консумира кола, швепсове и други газирани напитки – навиците се създават от родителите. Вместо тези вредни навици, постарайте се да му предлагате прясно изцедени сокове, чайове или айрян.

Фаст Фууд – снаксове, чипсове, хамбургери

Знаете ли какво се забелязва в кошчетата за боклук в близост до повечето училища? Пълно е с опаковки от снаксове, картончета от пици и остатъци от хамбургери. Да, за жалост това консумират нашите деца. Нищо чудно, че през зимата не стихват кашлиците и настинките. През лятото вирусите също не са изключение. И все пак можете да се погрижите за състоянието на имунната система на децата си, като им предлагате здравословна храна, приготвена у дома.

Кренвирши

За добрата имунна система децата имат нужда от много вещества и витамини. За растежа и доброто развитие на детето е важно да се приемат голямо количество протеини, които се съдържат в млечните продукти и месото. Но под „месо“ определено не се има предвид кренвирши или други съмнителни колбаси. Както знаете тези храни се правят от субпродукти и соя, пълни с консерванти и оцветители и ежедневната им консумация води до намаляване функциите на имунната система на детето.

Как да засилите защитата на имунната система на детето?

Продуктите от серия Имунобор Kидс/Imunobor® Kids повишават защитата на детския организъм срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции и осигуряват максимална активност на имунната система. Сериозното предимство на природните продукти Имунобор Кидс е, че може да се приемат преди, по време и след боледуване и са напълно безвредни за децата при продължителна употреба.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar