За здрава имунна система при децата – избягвайте тези храни

Когато говорим за имунна система при деца, често смятаме, че това е способността на организма на детето да се справи с връхлитащите бактериални и вирусни агенти. Имунната система обаче е нещо далеч по-сложно и е свързана по-скоро със способността на тялото да поддържа вътрешния баланс на клетъчните си структури. В настоящата статия ще се спрем на няколко вида храни, които може значително да понижат детския имунитет, и които е желателно да избягвате при плануване на ежедневното меню на вашето дете.

Имунна система при деца – кои храни са супер вредни?

Захарни изделия

Знаете ли какво се случва с имунната система на децата, когато консумират любимите шоколади, пасти и бонбони? След консумацията на тези сладости белите кръвни телца намаляват с 50% в рамките на по-малко от 5 часа. А тяхната работа се състои в това да защитават организма от нахлуващите вируси. При децата имунната система е все още незряла и рискът от възникване на инфекции през всеки един сезон се увеличава. Така че запомнете едно – тези храни са враг номер едно за имунната система на вашето дете. Съветваме Ви при силно желание за сладко от страна на детето да му приготвите домашни сладкиши с мед или кафява захар, или наблегнете на пресни и сушени плодове. Така детето ще си набави необходимото количество глюкоза и имунната система ще функционира правилно.

Тестени храни от бяло брашно

Както знаем тестените продукти от бяло брашно са силно залегнали в менюто на българите. Не изключвайте изцяло брашното от менюто на детето си. По-важното e то да бъде пълнозърнесто или ръжено. Ако искате вашето дете да има добра имунна система ви съветваме да заменете белия хляб с пълнозърнест, многозърнест или ръжен.

Безалкохолни напитки

Никое дете не се ражда с навика да консумира кола, швепсове и други газирани напитки – навиците се създават от родителите. Вместо тези вредни навици, постарайте се да му предлагате прясно изцедени сокове, чайове или айрян.

Фаст Фууд – снаксове, чипсове, хамбургери

Знаете ли какво се забелязва в кошчетата за боклук в близост до повечето училища? Пълно е с опаковки от снаксове, картончета от пици и остатъци от хамбургери. Да, за жалост това консумират нашите деца. Нищо чудно, че през зимата не стихват кашлиците и настинките. През лятото вирусите също не са изключение. И все пак можете да се погрижите за състоянието на имунната система на децата си, като им предлагате здравословна храна, приготвена у дома.

Кренвирши

За добрата имунна система децата имат нужда от много вещества и витамини. За растежа и доброто развитие на детето е важно да се приемат голямо количество протеини, които се съдържат в млечните продукти и месото. Но под „месо“ определено не се има предвид кренвирши или други съмнителни колбаси. Както знаете тези храни се правят от субпродукти и соя, пълни с консерванти и оцветители и ежедневната им консумация води до намаляване функциите на имунната система на детето.

Как да засилите защитата на имунната система на детето?

Продуктите от серия Имунобор Kидс/Imunobor® Kids повишават защитата на детския организъм срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции и осигуряват максимална активност на имунната система. Сериозното предимство на природните продукти Имунобор Кидс е, че може да се приемат преди, по време и след боледуване и са напълно безвредни за децата при продължителна употреба.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.