Здрава имунна система за здраво тяло – ролята на силния имунитет през зимата

Имате ли усещането, че сте сред засегнатите от всяка грипна вълна през есента и зимата? Принудени ли сте да прекарвате голяма част от дните през зимния период затворени вкъщи, докато приятелите ви се радват на прелестите на този сезон? Размишлявате ли около възможните причини за това и евентуалните начини да промените нещата? Помислете за подсилване на имунната си система в предстоящия студен период на годината.

Имунната ни система е естествен защитник срещу атаките на всички болестотворни фактори на заобикалящата ни среда и е натоварена с тази задача целогодишно. Никой период обаче не я поставя пред такива изпитания, каквито й поднасят есента и зимата. Всеки знае, че превенцията на едно заболяване е много по-лесно постижима задача от лечението му. Още повече тогава, когато знаем от какво най-вече трябва да се пазим през есента и зимата – простудите, грипа, бактериалните инфекции и техните усложнения. Именно затова подсилването на имунитета би следвало да е първостепенната ви задача в този период.

Според много изследвания зимните месеци са най-тежките за продоляване през годината. Сивотата наоколо, мрачното и студено време, ранното стъмване, засилващите се вирусни атаки са все фактори, които допринасят за депресивните състояния и засилването на ефекта на ежедневния стрес. Това неминуемо оказва влияние и на имунната система и отваря по-широко вратите пред болестотворните агенти, които атакуват настървено през по-студените месеци. Именно затова точно по това време се отчита пик на кашлящите, кихащите и подсмърчащите хора, а е почти невъзможно да не влизате в контакт с тях. Това ви поставя в графата на почти сигурните нови заболели от бронхит, фарингит, тонзилит, пневмония и др.

Разбира се, има и доказали ефективността си мерки, с които може да стимулирате имунитета си и да не попаднете сред засегнатите от вълнообразното разпространение на тези заболявания. Придържането към тези мерки е най-необходимо за тези, които са склонни към чести вирусни, бактериални или гъбични инфекции.

Най-ефективната от тези мерки е приемането на природни имуностимулатори с доказан механизъм на действие като Бета глюкан. Оптимали дози от него може да се набавят с приема на Имунобор Бета Глюкан. Този природен продукт действа като общоукрепващо и тонизиращо средство, стимулира общия имунитет и повишава локалната имунна защита на лигавиците на дихателната система, чревните и пикочните пътища. Така Имунобор Бета Глюкан осигурява широкоспектърна имунна защита и намалява до минимум риска да попаднете сред жертвите на есенните и зимните инфекциозни заболявания и техните усложнения.

borola

Може да харесате

Коментари

avatar