Имуфлам

Производител: Борола ООД

19.50 лв.

Безплатна доставка над 60 лв.

Какъв е съставът на Имуфлам?

Имуфлам е научно разработена комбинация от природни съставки с благоприятен ефект върху имунната система и съпротивителните сили на организма. Съдържа пречистени и стандартизирани екстракти от Котешки нокът (Uncaria tomentosa) и Моминска вратига (Tanacetum parthenium).

За какво е предназначен Имуфлам?

Имуфлам е предназначен за добро функциониране на имунната система и регулиране на имунните процеси; за овладяване на възпалението в организма при вирусни инфекции; за защита на организма от свободните радикали; автоимунни заболявания – ревматоиден артрит, псориазис; възпалителни заболявания на червата (болест на Крон) и др.; заболявания с алергична генеза като алергичен контактен дерматит (екзема).

Как действа Имуфлам?

Имуфлам оказва положително въздействие върху функцията на имунната система чрез регулиране на имунитета и имунните процеси; подпомага овладяването на възпалението, което го прави особено подходящ за прием при вирусни инфекции; допринася за предпазване на организма от вредното влияние на свободните радикали; повлиява благоприятно болковия синдром при възпалителни заболявания; оказва положително въздействие при автоимунни заболявания – ревматоиден артрит, псориазис, възпалителни заболявания на червата (болест на Крон) и др.; подпомага овладяването на алергичната реакция при алергичен контактен дерматит (екзема).

Котешки нокът
Котешкият нокът е лечебно растение, което се използва от древността като имунорегулиращо, противовъзпалително и антиоксидантно средство.

Имунорегулиращите свойства на екстрактите от Котешки нокът се свързват със способността на биологично активните вещества да регулират имунните процеси чрез повишаване броя и активността на макрофагите и NK-клетките, регулиране производството на лимфоцити (вид бели кръвни телца, произвеждащи антитела), които се борят с болестотворните микроорганизми – бактерии, вируси, гъбички.

Противовъзпалителните свойства се дължат на способността на биологично активните вещества в ектрактите от Котешки нокът да регулират активността на провъзпалителни цитокини като TNF-алфа. Това е от съществено значение за предотвратяване на т.нар. цитокинова буря, характерна за SARS-CoV-2 вируса, причиняващ заболяването COVID-19.

Антиоксидантните свойства на Котешкия нокът се дължат на свойството на активните вещества в екстрактите да неутрализират свободните радикали, които увреждат организма на клетъчно ниво. Свободните радикали са химически нестабилни атоми или молекули, които могат да причинят както малки, така и по-сериозни вреди на организма. Различни изследвания доказват, че Котешки нокът е един от най-ефективните природни антиоксиданти, които се борят с негативното въздействие на свободните радикали.

Танацетум партениум
Лечебното растение Моминска вратига съдържа голям брой биологично активни вещества – сесквитерпеновите лактони (партенолид), флавоноидни гликозиди и пинени. Те има множество фармакологични свойства като противовъзпалително, антиалергично, аналгетично и др. Чрез редица международни научни проучвания е установено, че активното вещество партенолид оказва противовъзпалителен и антиалергичен ефект.

Противовъзпалителният ефект на партенолид се дължи на способността да предотвратява свръхпроизводството на медиатори на възпалението – цитокини (IL-1, IL-2, IL-6, IL-8) и TNF-алфа, и развитието на цитокинова буря. Антицитокиновата терапия е от изключителна важност при пациенти с COVID-19, при които се наблюдава свръхпроизводство на провъзпалителни медиатори и бурно протичане на имунни реакции, включително цитокинова буря.

Антиалергичният ефект на партенолид се обяснява с потискане на анти-IgE индуцирано освобождаване на хистамин от мастоцитите.

Как се приема Имуфлам?

Имуфлам се приема 2 пъти дневно по 1 капсула, след хранене.

*Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца.
**Спирането на Имуфлам трябва да става постепенно.
***Имуфлам не се препоръчва при бременност и кърмене, хемофилия и при хора с трансплантирани органи.

Какви са предимствата на Имуфлам?

Имуфлам помага на организма да се пребори с имунния дисбаланс, възпалението, болковия синдром, алергичната реакция. Подобрява качеството на живот при хора с хронични заболявания. Научно разработен продукт с максимална чистота и високо качество Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Много добра поносимост при продължителна употреба.

Имате въпроси?

Може да задавате въпроси, свързани с продукта, в коментарната форма по-долу. Ще Ви отговорим в най-кратки срокове!
Сподели:
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари