КАКВО Е ИМУНИТЕТ
4.7
(2588)

Познавате ли основните фактори, влияещи върху имунитета? Разберете кои са, укрепете защитните сили на имунната си система и станете горди притежатели на отлично здраве, при това, без употребата на лекарства. По-лесно е, отколкото предполагате! Следвайте нашите съвети!

Рационален хранителен режим

Липсата му е един от основните фактори за слаб имунитет, а оттам, за често боледуване. Когато лишавате организма от храни, богати на белтъчини, витамини (А, С, Е, В6), минерали (цинк, желязо, селен), растителни съставки (каротиноиди, биофлавоноиди), вещества, извлечени от микроорганизми и зърнени култури (пробиотици, бета глюкан и др.), вие доброволно излагате на риск имунната си система. За да я укрепите, включете в ежедневното си меню плодове, зеленчуци, черен, ръжен или пълнозърнест хляб, сирене, мляко, яйца, ядки, бобови култури.

Избягване на стреса, физическо и психическо изтощение

Щетите върху имунитета, пряко следствие от тези процеси, са: намаляване притока на кръв в различните системи на организма; критичен спад в производството на лимфоцити – клетките, които унищожават вирусите и бактериите; емоционално изтощение и усещане за понижена работоспособност. Можете да противодействате ефективно на развитието на нездравословните процеси – осигурeте си време за почивка и умствено, физическо и психическо разтоварване. Спете по 8 часа в денонощието, разхождайте се, четете, слушайте любимата си музика, медитирайте, приемайте природни имуностимулиращи продукти спортувайте и др.

shop banner

Движение

Редовните умерени физически упражнения повишават активността на имунните клетки и мобилизират защитните сили на организма. За да активирате кръвообращението, обменните процеси и образуването на антитела, извършвайте средно тежки упражнения, поне 3 пъти седмично. Така ще увеличите защитните клетки в кръвта си и ще помогнете на тялото по-бързо да изхвърли токсините. Другата цел на тренировката е, по време и след нея, да се чувствате жизненени, позитивно настроени и удовлетворени (причината е, че по време на умерено движение организма отделя ендорфин – хормон на щастието), а не да изпитвате преумора, досада или физически и психически дискомфорт. Затова недейте да се увличате и да прекалявате с движението. Силното, продължително натоварване довежда до мускулни болки, травми, потиска имунната система, а често и настроението.

Предприемане на лични мерки при епидемии

По време на сезонните масов грип и настинки имунната система е изложена на повишен риск. Градският транспорт, работното място, магазините, училището/детската градина, ресторантите, клубовете и дискотеките – това са основните обществени места, където потенциално дебнат и се разпространяват болестотворни микроорганизми. За да се предпазите от заразяване, редовно измивайте ръцете си, спазвайте изрядна хигиена на тялото, ползвайте само лични тоалетни принадлежности, стойте далече от хора, проявяващи болестни симптоми, носете предпазни маски, проветрявайте често помещенията, в които се намирате, старателно мийте плодовете и зеленчуците, използвайте природни продукти за повишаване на имунитета.

Приемане на имуномодулатори

Продуктите от серията ИМУНОБОР притежават доказано укрепващо и повишаващо имунитета действие. Те помагат на организма да се пребори сам с причинителите на заболяванията. Помагат и за елиминирането на опасни микроби. Постигат това, благодарение на богатството от естествени, безвредни, биоактивни вещества, съчетани по специален начин.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.7 / 5. Брой гласове: 2588

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: