Какъв е съставът на продуктите от фамилия Имунобор?

Фамилия Имунобор представлява широка гама продукти с различен състав. Това са Имунобор Протект, Имунобор, Имунобор Бронхо, Имунобор Кидс Капсули, Имунобор Кидс Сироп, Имунобор Кидс Актив Капсули, Имунобор Кидс Актив Сироп, Имунобор Уро, Имунобор Уро Акут, Имунобор Биотик, Имунобор Бета Глюкан, Имунобор Ехинацея, Имунобор Котешки нокът Саменто. Екстрактите, които съдържат тези продукти са високопречистени и стандартизирани.

Продукт Състав Предимства на състава
Imunobor Protect Бета глюкан
Витамин С
Роза канина
Съставките са с доказани благотворни ефекти върху имунната система и организма като цяло.
Imunobor Котешки нокът
По Д’Арко
Мате
Мака
Съставките в комбинацията взаимно потенцират ефекта си.
Основната съставка – Котешки нокът е високо количество.
Imunobor Broncho Котешки нокът Ехинацея (пурпура; палида) Съчетава силата на двете най-мощни съставки при респираторни инфекции – Котешки нокът и Ехинацея.
Imunobor Kids VGcaps Бета Глюкан
Ехинацея (пурпура; палида)
Съчетава в едно най-мощните природни стимулатори на имунитета – Бета Глюкан и Ехинацея, чиито ефект е доказан в дългата клинична практика.
Imunobor Kids Syrup Микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93% Бета глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.
Imunobor Kids Activ VGcaps Бета глюкан
Витамин C
Пурпурна Ехинацея
Тройна комбинация от високи количества природни съставки за детската имунна система.
Imunobor Kids Activ Syrup Микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%
Активна форма на витамин C (като L – аскорбинова киселина)
Двойната комбинация има по-мощно действие по отношение активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми.
Imunobor Uro Бета Глюкан
Червена американска боровинка
Най-мощния стимулатор на имунитета от природен произход – Бета глюкан и високо количество Американска червена боровинка за максимален ефект.
Imunobor Uro Akut Червена американска боровинка Много високо количество пречистен екстракт от Американска червена боровинка за максимален ефект.
Imunobor Biotic Бета Глюкан
Lactobacillus bulgaricus – 250 mg(2.5mlrd CFU/G)
Пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в един продукт.
Imunobor Beta Glucan Бета Глюкан Високо количество бета глюкан; висока ефективност и безопасност при алергии и автоимунни заболявания.
Imunobor Echinacea Ехинацея Високо количество Ехинацея; бързо действие при остри вирусни инфекции.
Imunobor Cats Caw Samento Котешки нокът Оптимално количество Котешки нокът; благоприятно дозиране за възрастни и деца.

Защо са необходими толкова много продукти за имунната система?

Функционирането на имунната система определя устойчивостта на организма към инфекции, онкологични заболявания и алергии. В зависимост от състоянието на имунната система, възрастта, вида на заболяването и ефекта, който искаме да постигнем са подходящи различни съставки, комбинирани по различен начин.

Какво е значението на монопродуктите?

Монокомпонентните продкти разширяват възможностите на фамилия Имунобор. Създадени са да дадат решение на лекари, фармацевти и пациенти при случаите, когато поликомпонентните продукти ни ограничават

Кои са случаите, при които са подходящи монокомпонентните продукти?

 1. Когато са необходими високи дози от даден екстракт с цел постигане на определен ефект, например ако е необходим по-мощен антивирусен ефект при остри вирусни инфекции е уместен прием на високи дози ехинацея. Препоръчва се Имунобор Ехинацея 250, чрез който може да се постигне дневна дозировка 400-800 мг.
 2. За продължителен прием
  Ако е необходим продължителен прием, без прекъсване са подходящи Имунобор Котешки нокът и Имунобор Бета глюкан
 3. При наличие на придружаващи заболявания
  Ако имате алергия, за имуностимулация се препоръчва Имунобор Бета глюкан за възрастни и Имунобор Кидс Сироп за деца. Той повишава имунната защита и едновременно с това има антиалергичен ефект.
  Ако имате автоимунно заболяване също се препоръчват Имунобор Бета глюкан за възрастни и Имунобор Кидс Сироп за деца
 4. За индивидуално дозиране
  Имунобор Котешки нокът съдържа 350 мг котешки нокът. Това количество на екстракта дава възможност по-удобно да се адаптира дозата към детската възраст
 5. За елиминиране на неудобството от отварянето на капсулите при малки деца
  Чрез Имунобор Кидс Сироп този проблем е отстранен. Освен това продуктът се приема само веднъж дневно

Какво може да бъде имунното състояние?

Имунното състояние може да бъде нормално, понижено и нарушено.
В здравия организъм съществува баланс между имунната система и заболяванията – инфекции, онкологични и алергични. Под въздействието на различни фактори – стрес, хронична умора, нерационално хранене, употреба на антибиотици и др. Имунната защита се понижава и може да настъпи заболяване. Когато говорим за нарушен имунитет може да става дума за свръхактивност като например при алергии или за неразпознаване на своите структури от чуждите като при автоимунните заболявания.

Какви могат да бъдат инфекциите?

Всеки от нас може да боледува от инфекции, причинени от различни по вид болестотворни микроорганизми (патогени), а именно вируси, бактерии и гъбички. В зависимост от вида на инфекцията лечениети е различно. При вирусни инфекции не се използват антибиотици, а имуностимуатори. При бактериални инфекции специфичното лечение са антибиотици. При гъбични инфекции се използват противогъбични средства, т.нар антимикотици.

За повишаване ефективността на лечението, скъсяване периода на боледуване и предотвратяване на усложненията и рецидивите се препоръчват имуностимуатори.

Какво е значението на локализацията на дадена инфекция?

Според локализацията си инфекциите могат да бъдат дихателни, пикочни, чревни, кожни, очни и т.н. Тяхното лечение се определя не само от вида на причинителя, а и от спецификата на засегнатия орган. Имуностимулаторите за различнте органи и системи също могат да бъдат различни. Например Имунобор Бронхо е имуностимулатор специално за дихателната система, Имунобор Уро е специално за уроинфекции и т.н.

Имате въпроси?

Може да задавате въпроси в коментарната форма по-долу. Ще Ви отговорим в най-кратки срокове!

Сподели:
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
6 Коментарa
Най-стари
Най-нови Най-оценени
Вградени отзиви
Вижте всички коментари
Гинка Георгиева
Гинка Георгиева
31.10.2023 20:30

Здравейте,
Синът ми е на 9 год., но изпитва трудност при приемането на имунобор актив кидс таблетки. Може ли да разтворя съдържанието на таблетката в малко сок и така да го приема?

Екип Imunobor
Админ
Екип Imunobor
01.11.2023 14:53
Отговор на   Гинка Георгиева

Здравейте,

Имунобор Кидс Актив растителни капсули може да се приема чрез отваряне на капсулата и разтварянето на екстракта в малко сок. Най-важно при приема е Имунобор Кидс Актив да се приема на гладно. Препоръчваме също ако междувременно се появят симптоми на разболяване да се приема по-висока доза, например 2- 3 пъти по 2 капсули до отзвучаване на основния симптом. Важно е да не спирате приема на Имунобор Кидс Актив през целия сезон.

Поздрави!

Мед. екип, Имунобор

Д.К
Д.К
02.11.2023 12:10

Здравейте! Има ли минимална възраст на детето при прием на Имунобор кидс актив сироп?

Екип Imunobor
Админ
Екип Imunobor
03.11.2023 9:15
Отговор на   Д.К

Здравейте,

Имунобор Кидс Актив Сироп и Имунобор Кидс Сироп са подходящи от кърмаческа възраст, поради високия си профил на безопасност и доказания в научната литература механизъм на действие.

Д- р. Атанасова

Теодора Кирова
Теодора Кирова
22.03.2024 7:20

Здравей след прекаран Бронхит и лечение с антибиотик.Може ли да започна да пия Имунобор.Какъв вид да си закупя.Става въпрос за възрастен .

Екип Imunobor
Админ
Екип Imunobor
22.03.2024 14:45
Отговор на   Теодора Кирова

Здравейте, С цел максимално възстановяване на организма след боледуване и подкрепа на имунитета препоръчваме следната комбинация от продукти: 1) Имуфлам – за регулиране на имунните процеси и за овладяване на възпалението в организма при вирусни инфекции по време и след боледуване. Приемайте Имуфлам 2 пъти дневно по 2 капсули през първите 10 дни, след което 2 пъти дневно по 1 капсула, минимум 3 месеца. Имуфлам се приема след хранене. 2) Оксибор Форте – широкоспектърна мощна комбинация от антиоксиданти за възстановяване на организма след боледуване. Оксибор Форте се дозира по 1-2 таблетки дневно, след хранене, 3-6 месеца и винаги когато имате… Повече »