4.9
(3203)
Фамилия Имунобор представлява широка гама продукти с различен състав. Това са Имунобор Протект, Имунобор, Имунобор Бронхо, Имунобор Кидс Капсули, Имунобор Кидс Сироп, Имунобор Кидс Актив Капсули, Имунобор Кидс Актив Сироп, Имунобор Уро, Имунобор Уро Акут, Имунобор Биотик, Имунобор Бета Глюкан, Имунобор Ехинацея, Имунобор Котешки нокът Саменто. Екстрактите, които съдържат тези продукти са високопречистени и стандартизирани.

Продукт Състав Предимства на състава
Imunobor Protect Бета глюкан
Витамин С
Роза канина
Съставките са с доказани благотворни ефекти върху имунната система и организма като цяло.
Imunobor Котешки нокът
По Д’Арко
Мате
Мака
Съставките в комбинацията взаимно потенцират ефекта си.
Основната съставка – Котешки нокът е високо количество.
Imunobor Broncho Котешки нокът Ехинацея (пурпура; палида) Съчетава силата на двете най-мощни съставки при респираторни инфекции – Котешки нокът и Ехинацея.
Imunobor Kids VGcaps Бета Глюкан
Ехинацея (пурпура; палида)
Съчетава в едно най-мощните природни стимулатори на имунитета – Бета Глюкан и Ехинацея, чиито ефект е доказан в дългата клинична практика.
Imunobor Kids Syrup Микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93% Бета глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.
Imunobor Kids Activ VGcaps Бета глюкан
Витамин C
Пурпурна Ехинацея
Тройна комбинация от високи количества природни съставки за детската имунна система.
Imunobor Kids Activ Syrup Микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%
Активна форма на витамин C (като L – аскорбинова киселина)
Двойната комбинация има по-мощно действие по отношение активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми.
Imunobor Uro Бета Глюкан
Червена американска боровинка
Най-мощния стимулатор на имунитета от природен произход – Бета глюкан и високо количество Американска червена боровинка за максимален ефект.
Imunobor Uro Akut Червена американска боровинка Много високо количество пречистен екстракт от Американска червена боровинка за максимален ефект.
Imunobor Biotic Бета Глюкан
Lactobacillus bulgaricus – 250 mg(2.5mlrd CFU/G)
Пробиотик, пребиотик и имуностимулатор в един продукт.
Imunobor Beta Glucan Бета Глюкан Високо количество бета глюкан; висока ефективност и безопасност при алергии и автоимунни заболявания.
Imunobor Echinacea Ехинацея Високо количество Ехинацея; бързо действие при остри вирусни инфекции.
Imunobor Cats Caw Samento Котешки нокът Оптимално количество Котешки нокът; благоприятно дозиране за възрастни и деца.

Функционирането на имунната система определя устойчивостта на организма към инфекции, онкологични заболявания и алергии. В зависимост от състоянието на имунната система, възрастта, вида на заболяването и ефекта, който искаме да постигнем са подходящи различни съставки, комбинирани по различен начин.

Монокомпонентните продкти разширяват възможностите на фамилия Имунобор. Създадени са да дадат решение на лекари, фармацевти и пациенти при случаите, когато поликомпонентните продукти ни ограничават

 1. Когато са необходими високи дози от даден екстракт с цел постигане на определен ефект, например ако е необходим по-мощен антивирусен ефект при остри вирусни инфекции е уместен прием на високи дози ехинацея. Препоръчва се Имунобор Ехинацея 250, чрез който може да се постигне дневна дозировка 400-800 мг.
 2. За продължителен прием
  Ако е необходим продължителен прием, без прекъсване са подходящи Имунобор Котешки нокът и Имунобор Бета глюкан
 3. При наличие на придружаващи заболявания
  Ако имате алергия, за имуностимулация се препоръчва Имунобор Бета глюкан за възрастни и Имунобор Кидс Сироп за деца. Той повишава имунната защита и едновременно с това има антиалергичен ефект.
  Ако имате автоимунно заболяване също се препоръчват Имунобор Бета глюкан за възрастни и Имунобор Кидс Сироп за деца
 4. За индивидуално дозиране
  Имунобор Котешки нокът съдържа 350 мг котешки нокът. Това количество на екстракта дава възможност по-удобно да се адаптира дозата към детската възраст
 5. За елиминиране на неудобството от отварянето на капсулите при малки деца
  Чрез Имунобор Кидс Сироп този проблем е отстранен. Освен това продуктът се приема само веднъж дневно

Имунното състояние може да бъде нормално, понижено и нарушено.
В здравия организъм съществува баланс между имунната система и заболяванията – инфекции, онкологични и алергични. Под въздействието на различни фактори – стрес, хронична умора, нерационално хранене, употреба на антибиотици и др. Имунната защита се понижава и може да настъпи заболяване. Когато говорим за нарушен имунитет може да става дума за свръхактивност като например при алергии или за неразпознаване на своите структури от чуждите като при автоимунните заболявания.

Всеки от нас може да боледува от инфекции, причинени от различни по вид болестотворни микроорганизми (патогени), а именно вируси, бактерии и гъбички. В зависимост от вида на инфекцията лечениети е различно. При вирусни инфекции не се използват антибиотици, а имуностимуатори. При бактериални инфекции специфичното лечение са антибиотици. При гъбични инфекции се използват противогъбични средства, т.нар антимикотици.
За повишаване ефективността на лечението, скъсяване периода на боледуване и предотвратяване на усложненията и рецидивите се препоръчват имуностимуатори.

Според локализацията си инфекциите могат да бъдат дихателни, пикочни, чревни, кожни, очни и т.н. Тяхното лечение се определя не само от вида на причинителя, а и от спецификата на засегнатия орган. Имуностимулаторите за различнте органи и системи също могат да бъдат различни. Например Имунобор Бронхо е имуностимулатор специално за дихателната система, Имунобор Уро е специално за уроинфекции и т.н.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.9 / 5. Брой гласове: 3203

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

0
Бихме се радвали на вашето мнение. Моля, коментирайте!x