Имунобор Протект Цинк

Производител: Борола ООД

18.00 лв.

Безплатна доставка над 60 лв.

Какъв е съставът на Имунобор Протект Цинк?

Имунобор Протект Цинк е нов имуномодулатор в депо таблетки за смучене за деца и възрастни, изключително подходящ в условия на повишена заболеваемост. Представлява уникална комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С, стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С и цинк.

За какво е предназначен Имунобор Протект Цинк?

Имунобор Протект Цинк е предназначен за активно подпомагане функцията на имунната система при вирусни, бактериални и гъбични инфекции; имунопрофилактика при често боледуващи деца и възрастни; за нормална локална имунна устойчивост на лигавиците на устната кухина и носоглътката; за укрепване на общия имунитет при деца и възрастни и нормален енергиен метаболизъм. Оказва положителен ефект върху активността на имунните клетки.

Как действа Имунобор Протект Цинк?

Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене) Имунобор Протект Цинк има локално антивирусно, аналгетично и противовъзпалително действие в устната кухина, като запазва нормалната флора. Съставките на Имунобор Протект Цинк са с доказани благотворни ефекти върху имунната система и организма като цяло.

Бета глюкан
Представлява несмилаем полизахарид, който се извлича от клетъчната стена на дрожди, бактерии, лечебни гъби (Pleurotus ostreatus) и др. Той е единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Бета глюкан стимулира имунната система, свързвайки се със специфичните рецептори на макрофагите (вид имунни клетки). Те фрагментират бета глюкан и го освобождават в организма. Така той достига до имунните клетки и ги активира. Това от своя страна води до стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички.

От съществено значение за ефективността на бета глюкан е размерът на молекулата и неговата концентрация. Обикновените екстракти съдържат от 30 до 80% бета глюкан. Имунобор Протект Цинк е с повишена ефикасност, тъй като съдържа микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%.

Витамин С
За нормалното си функциониране макрофагите имат нужда от „храна“. Основният източник, който те ползват е аскорбиновата киселина (витамин C). Затова е много важно при микробна атака организмът да получава оптимални количества витамин C за обезпечаване нуждите на имунните клетки. Освен това витамин C действа противовъзпалително и стимулира производството на естественото антивирусно средство на организма – интерферон. В Имунобор Протект Цинк витамин С е в активна форма, а именно L-аскорбинова киселина, не дразни стомаха и се усвоява по-бързо от организма в сравнение с обикновения витамин С.

Роза канина
Екстрактът от Роза канина съдържа комплекс от полезни вещества и антиоксиданти – витамин С, биофлавоноиди, флавон гликозиди, органични киселини, есенциални мастни киселини, микроелементи, ликопен и др., които повишават защитните сили на организма и жизнения тонус, влияят благоприятно на имунната система и активират обмяната на веществата. Множество проучвания доказват, че екстрактът от Роза канина притежава антиоксидантна, имуномодулираща, антимикробна и противовъзпалителна активност.

Цинк
Цинкът усилва ефекта на другите съставки. Възпрепятства развитието на инфекции, облекчава възпаленото гърло и подпомага имунитета. Доказано е, че цинковият оксид намалява продължителността на обикновената настинка и редуцира симптомите й. Според Световната здравна организация недостигът на цинк е един от най-съществените фактори , допринасящи за различни заболявания.
Цинкът е основен микроелемент, който е от решаващо значение за растежа, развитието и поддържането на имунната функция. Той е критичен фактор, влияещ върху антивирусната имунна защита на организма. Цинкът е задължителен микронутриент в епидемична обстановка, тъй като той има директен антивирусен ефект като в същото време активира и собствения имунен отговор в тялото. Локалното му приложение повишава защитната бариера на ниво устна кухина локално и системно.

Как се приема Имунобор Протект Цинк?

Имунобор Протект Цинк се приема при деца от 3 до 8 г. по 1 таблетка дневно; при деца над 8 г. по 2 таблетки дневно; при възрастни по 3 таблетки дневно. Таблетките се приемат чрез смучене, което осигурява депо действие на ниво устна кухина. Препоръчителният период на прием е от 10 дни до 3 месеца, в зависимост от индивидуалното състояние на пациента и терапевтичната цел на лекуващия лекар.

За продължителна имунопрофилактика без прекъсване с цел блокиране на заразяването се препоръчва Imunobor®Protect – таблетки за смучене.

Какви са предимствата на Имунобор Протект Цинк?

Имунобор Протект Цинк представлява иновативна комбинация от природни съставки с благотворно влияние върху имунната система. Високотехнологичните таблетки за смучене осигуряват депо действие на ниво устна кухина. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Има приятен ягодов вкус.

Имате въпроси?

Може да задавате въпроси, свързани с продукта, в коментарната форма по-долу. Ще Ви отговорим в най-кратки срокове!
Сподели:
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари