Имунобор Протект

Производител: Борола ООД

17.26 лв.

Безплатна доставка над 60 лв.

Какъв е съставът на Имунобор Протект?

Имунобор Протект е най-новият продукт от фамилия Имунобор. Представлява уникална комбинация от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина със съдържание на натурален витамин С.

За какво е предназначен Имунобор Протект?

Имунобор Протект е предназначен за укрепване на общия имунитет при деца и възрастни и нормален енергиен метаболизъм. Оказва положителен ефект върху активността на имунните клетки. Препоръчва се при склонност към често боледуване, като общоукрепващо и тонизиращо средство.

Как действа Имунобор Протект?

Благодарение на технологичната форма (таблетки за смучене) Имунобор Протект има и локално противовъзпалително действие в устната кухина.

Съставките на Имунобор Протект са с доказани благотворни ефекти върху имунната система и организма като цяло.

Бета глюкан
Представлява несмилаем полизахарид, който се извлича от клетъчната стена на дрожди, бактерии, лечебни гъби (Pleurotus ostreatus) и др. Той е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Бета глюкан стимулира имунната система, свързвайки се със специфичните рецептори на макрофагите (вид имунни клетки). Те от своя страна фрагментират бета глюкан и го освобождават в организма. Така той достига до имунните клетки и ги активира. Това от своя страна води до стимулиране на клетъчния и хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички.

От съществено значение за ефективността на бета глюкан е размерът на молекулата и неговата концентрация. Обикновените екстракти съдържат от 30 до 80% бета глюкан. Имунобор Протект е с повишена ефикасност, тъй като съдържа микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%.

Витамин С
За нормалното си функциониране макрофагите имат нужда от „храна“. Основният източник, който те ползват е аскорбиновата киселина (витамин C). Затова е много важно при микробна атака организмът да получава оптимални количества витамин C за обезпечаване нуждите на имунните клетки. Освен това витамин C действа противовъзпалително и стимулира производството на естественото антивирусно средство на организма – интерферон. В Имунобор Протект витамин С е в активна форма, а именно L-аскорбинова киселина, не дразни стомаха и се усвоява по-бързо от организма в сравнение с обикновения витамин С.

Роза канина
Екстрактът от Роза канина съдържа комплекс от полезни вещества и антиоксиданти – витамин С, биофлавоноиди, флавон гликозиди, органични киселини, есенциални мастни киселини, микроелементи, ликопен и др., които повишават защитните сили на организма и жизнения тонус, влияят благоприятно на имунната система и активират обмяната на веществата. Множество проучвания доказват, че екстрактът от Роза канина притежава антиоксидантна, имуностимулираща, антимикробна и противовъзпалителна активност.

Как се приема Имунобор Протект?

Имунобор Протект се приема при деца от 3 до 8 г. по 1 таблетка дневно; при деца над 8 г. по 2 таблетки дневно; при възрастни по 3 таблетки дневно. Таблетките се приемат чрез смучене или дъвчене. Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца.

Какви са предимствата на Имунобор Протект?

Имунобор Протект представлява иновативна комбинация от природни съставки с благотворно влияние върху имунната система, не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Има приятен ягодов вкус.

Имате въпроси?

Може да задавате въпроси, свързани с продукта, в коментарната форма по-долу. Ще Ви отговорим в най-кратки срокове!
Сподели:
Абонирайте се
Уведоми ме за
guest
0 Коментарa
Вградени отзиви
Вижте всички коментари