Имунобор Бронхо представлява комбинация на високостандартизирани екстракти от ехинацея и котешки нокът, които са естествени имуностимуланти с доказан от векове ефект. Комбинацията осигурява мощна защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции.

Имнобор Бронхо се прилага за лечение и профилактика на дихателни инфекции. Високо ефективен е при грип и настинка, а също и при синузит, отит, ринофарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, бронхиектазии и др. Препоръчва се при бактериално носителство и често боледуване от дихателни инфекции. Може да се приема по време на антибиотична терапия и след нея. Има лечебен ефект при стоматит и гингивит. Ускорява зарастването на рани.

Имунобор Бронхо повишава броя и активността на някои бели кръвни клетки, участващи в имунната защита – макрофаги и клетки убийци. Регулира производството на цитокини (молекули, контролиращи възпалителните процеси и имунните реакции). Активира хуморалния и клетъчния имунитет, респективно, Т и B имунните клетки. Стимулира продукцията на имуноглобулини. Повишава локалната имунна устойчивост на лигавиците на дихателната система. Проявява интерферон подобен ефект, т.е противовирусна активност, което е от съществено значение в условията на грипна обстановка. Има директно антимикробно действие и когато се приема с антибиотици увеличава лечебния им ефект. Влияе противовъзпалително и ускорява зарастването на рани. Доказан е и неговият анти-туморен ефект.

Имунобор Бронхо се приема по 1 капсула 3 пъти дневно. След това се преминава към поддържаща терапия с по 1-2 капсули дневно. Общият прием продължава 12 седмици. При нужда курсът може да се повтори след пауза от една седмица. В условията на грипна обстановка се препоръчва поддържащата доза да не пада под 2 капсули дневно.