Как витамин C подпомага действието на бета глюкан?

Бета Глюкан е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие. Той се свързва със специфични рецептори върху имунните клетки и активира неспецифичния и специфичния имунен отговор. Новите технологии повишават ефикасността на бета глюкан чрез микронизация.

При симптоми на остра инфекция – вирусна, бактериална или гъбична имунните клетки са подготвени от бета глюкан, но поради усиленото размножаване на болестотворните микроорганизми е налице и усилена фагоцитоза – процесът на изчистване на вредните микроби от имунните клетки. Поради усилената фагоцитоза имунните клетки много бързо изчерпват аскорбата, при което имунната активност намалява. В тези случаи ефективността на имунните клетки и удължаването на живота им се подсигурява от активната форма на витамин C или както е известен във фармацевтичното производство – аскорбинова киселина.

Ето защо двойната комбинация от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C, какъвто е съставът на Имунобор Кидс Актив Сироп, се препоръчва при остри инфекции.

borola

Може също да харесате

Зареждане на Facebook коментари ...

Няма коментари

Оставете коментар

ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете име. Please enter an valid email address. Please enter a message.