микронизиран Beta Glucan
0
(0)

 

Г. Николов
МУ Плевен

Използването на имуностимулатори в детската възраст има за цел понижаване честотата на боледуване, съкращаване периода на боледуване, понижаване риска от
усложнения и рецидиви. Преди да се коментира тяхната ефективности безопасност, трябва да се обърне внимание на т. нар. комплайънс или придържане към лечениeто. Освен това особено за имуностимулаторите от природен произход не се знае точния механизъм на действие.

Изследванията относно комплайънса в детската възраст показват, че средно само 50% се придържат към предписаното лечение (Winnick S et al. Pediatrics, 2005). Статистиката е още по фрапантна, когато се касае за продължително лечение или профилактика, например имунопрофилактика.

Съществуват проучвания които доказват, че неприятният вкус на лекарствата стимулира отделянето на стресови хормони (Scfiffman; Zervakis: Duke University, 2008). Понякога за непридържане към лечението при децата причина са твърдите лекарствени форми (таблетки), в сравнение с течните форми и не на последно място
сложните дозировки. Imunobor Kids Syrup е специално създаден за деца. Той съдържа патентован Beta Glucan с най-висока чистота 93%. Това е единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Ефикасността на Imunobor Kids Syrup е повишена чрез микронизацията на Beta Glucan. По този начин по-голяма повърхност от имунната клетка се ангажира и стимулирането ú е много по-резултатно.

Какъв е механизмът на действие на Imunobor Kids Syrup?

beta-glucan

Макрофагите фрагментират Beta Glucan и го освобождават в организма. Така активната съставка достига до всички други имунни клетки. Това води до стимулиране както на клетъчния така и на хуморалния имунитет. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита на организма срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции (Godfrey CC et al. 2009: J Hematol Oncol 2: 25).

 

01_2013 Borola

През 2004 година в Медицинския университет в Оксфорд откриват специфичен Beta Glucan рецептор на повърхността на макрофага. Пролиферацията и активирането на макрофагите е доказано в проучване на друг екип от учени – Matsumura et al., Osaka University of Pharmaceutical Sciences. Свойствата на Beta Glucan са проучени и по отношение баланса на Th1 и Th2. Доказано е, че Beta Glucan възстановява баланса между Th1 и Th2 и оказва антиалергичен ефект, което го прави подходящ за деца с алергична нагласа (Kirmaz C et al. 2005: E Cyt Net: 16: 128)

Imunobor-Kids-Syrup

 

narushen-balans

В резултат от въздействието на Beta Glucan се балансира имунната реактивност на Th1 и Th2

Възстановяване на баланса между Th1 и Th2 и антиалергичен ефект

antialergichen-efekt

Клинични проучвания за ефекта на Beta Glucan при често боледуващи деца (Jesenak M et al. European Respiratory Society, Annual Congress, Vienna, 2012)
Клиничното проучване е проведено с микронизиран Beta Glucan с чистота 93%. Имуностимулиращият ефект е доказан както лабораторно, така и клинично. M. Jesenak и сътрудници провеждат двойносляпо, контролирано проучване, при деца, често боледуващи от белодробни инфекции. Ефектът е сравняван с този на сироп с витамин C. Резултатите доказват, че децата, получили сироп с микронизиран Beta Glucan, са боледували значително по-рядко (p<0.05) в сравнение с тези, получили сироп с витамин С. 65% от лекарите са дали отлична оценка за препарата. Данните посочват, че 36% от проучваните деца не са боледували през изследвания период.
Изводи за практиката Beta Glucan syrup е ефективен за профилактика при често боледуващи деца. Лабораторните показатели също показват значителен ефект върху клетъчния и хуморален имунитет.

Безопасен за продължителна употреба без прекъсване – може да се приема през всички сезони

При инфекции – вирусни, бактериални и гъбични
По време и след антибиотична терапия
Често боледуване
Преди, по време и след боледуване
Бактериално носителство
Зарастване на рани

Imunobor Kids syrup е подходящ и удобен и за най-малките. Приема се на гладно, веднъж дневно. Дозира се по следния начин:

До 8 години – по 1 чаена лъжичка (5 мл)
Над 8 години – по 2 чаени лъжички (10 мл)
Възрастни – по 1 супена лъжица (15 мл)

Imunobor Kids syrup има следните предимства

Сироп с приятен вкус от натурални диви ягоди
Съдържа патентован Beta Glucan с най-висока чистота (93%)
Постигната е повишена ефикасност чрез микронизация – доказана клинично и лабораторно
Подходящ и за най-малките
Единственият природен имуностимулатор с доказан механизъм на действие
Приложение – един път дневно
Безопасен за продължителна употреба без прекъсване – може да се приема през всички сезони

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: