витамини от група B
5
(9)

Витамини от група B, познати още като B-комплекс, благоприятстват дейността на имунната система и са с мощен антивирусен ефект. Прочетете още за полезните им свойства!

Обща характеристика на витамините от група B

Витамините от група B са следните 8 водноразтворими витамина:

  • витамин В1 – тиамин
  • витамин В2 – рибофлавин
  • витамин В3 – ниацин, никотинамид
  • витамин В5 – пантотенова киселина
  • витамин В6 – пиридоксин
  • витамин В7 – биотин
  • витамин В9 – фолиева киселина
  • витамин В12 – цианкобаламин

Всеки един от тези витамини има уникална структура и функция. Общото между тях е, че са жизненонеобходими за организма. Подпомагат метаболитните процеси, поддържат здравето на косата и ноктите, предотвратяват загубата на памет. Дефицътът им води до обща слабост, умора и намалена устойчивост към инфекции. Препоръчително е редовно да се приемат чрез храната или под формата на хранителни добавки, за да се предотвратят последиците от липсата им.

shop banner

Повече за имуностимулиращите и антивирусните свойства на витамини от група B

Витамин B1 (тиамин)

Често е наричан антистресов витамин. Причината е, че подобрява способността на организма да издържа на стрес. По-високият праг на стрес, от своя страна, се свързва с укрепване на защитните сили на организма и повишаване на неговата устойчивост към вируси.

Витамин B2 (рибофлавин)

Подсилва функциите на имунната система по естествен начин и подпомага борбата на организма с болестотворните организми (гъбички, бактерии, вируси).

Витами B3 (никотинамид)

Този витамин е в пъти по-ефикасен в борбата с повечето инфекции, устойчиви на лекарства. Това доказват американски учени от института „Линус Полинг“ към Орегонския държавен университет. Резултатите от изследванията показват, че по-големи количества от витамин B3 повишават имунната активност до 1000 пъти.

Витамин В5 (пантотенова киселина)

Успешно се прилага за поддържане устойчивостта на организма към сезонни вирусни и бактериални инфекции.

Витамини В6, В12 и В9– витамини от група B, които също са важни за дейността на имунната система
Участват във формирането на ДНК и на протеини, отговорни за имунната защита.

Витамин B7 (биотин)

Има ключова роля за развитието на белите кръвни клетки, които предпазват организма от вируси и бактерии. Дефицитът му е свързан с намалена функция на Т-клетките на имунната система.

Природен продукт с витамини от група B – първа помощ при вирусни инфекции

„Борола“, една от водещите компании в сферата на здравеопазването у нас, препоръчва ГрипоЛек/GripoLek® при първи симптоми на вирусни инфекции като грип, настинка, коронавирус. Приемът на този природен продукт засилва имунната реактивност и помага на организма да се пребори по-бързо с инфекцията. В допълнение подпомага антиоксидантната защита и възстановява витаминния дефицит.

Благотворното въздействие на ГрипоЛек върху организма се дължи на неговия уникален състав. Всяка капсула на продукта съдържа оптимално количество от едни от най-полезните витамини от група B при инфекция като грип, настинка, включително коронавирус. Това са витамини В1, B2, B3, B5, респективно – тиамин, pибофлавин, ниацин, пантотенова киселина. Действието им е подсилено от буфериран витамин С (Естер-С) и метилсулфонилметан (МСМ).

Естер C укрепва естествените защитни сили на организма, като повишава количеството и качеството на имунните клетки. Той превъзхожда обикновения витамин C по това, че се усвоява по-лесно и щади стомашната лигавица.

Метилсулфонилметан (МСМ) е сярно съединение, което намалява възпалението, облекчава болката и засилва имунната функция.

ГрипоЛек е подходящ както за възрастни, така и за деца

Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Приема се минимум 5 дни или до отзвучаване на симптомите. Може да се поръча онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: