често боледуване
0
(0)

В разгара на зимата опасността от заразяване с различни грипни вируси нараства ежедневно. Най-застрашени са децата, защото за разлика от възрастните при тях имунитетът е все още неизграден. Знаейки това, родителите трябва да предприемат нужните мерки, за да предпазят своите наследници от атаките на болестотворните агенти. В опит да им помогнем в следващите редове ще представим на вниманието им изпитаните стратегии за намаляване на риска от зараза.

Изпитани начини за ефективна защита на децата от грипни вируси

Засилена хигиена

Спазването на отлична хигиена през сезона на грипа е сред най-сигурните начини за противодействие на грипните вируси. Именно поради това родителите трябва зорко да следят децата да се придържат към хигиенните навици. Необходимо е с повишено внимание да се проследява миенето на ръцете, тъй като 80% от инфекциозните заболявания като грипа се разпространяват именно чрез тях. Силно препоръчително е малчуганите да се приучат да извършват тази хигиенна процедура, колкото е възможно по-често. Не само броят на миенето, а и качеството и времето са от значение. Мъниците трябва да натъркат добре ръцете с антибактериално измивно средство, докато се образува пухкава пяна. След което да ги изплакнат обилно с вода. В случай че не разполагат със сапун и течаща вода, винаги могат да използват дезинфекциращ гел за ръце.

Чист дом

Когато става въпрос за предпазване от грипни вируси, освен за личната хигиена на децата от значение е и тази на дома. Нужно е обитаваните помещения, и в частност детската стая, да блестят от чистота. Освен подовите настилки и бравите на вратите, повърхностите на мебелите, телефонната слушалка и компютърната клавиатура трябва да бъдат добре почистени и дезинфекцирани. Не е нужно да се дават луди пари за дезинфекциращи препарати. Разтворът, приготвен от оцет и сода бикарбонат, представлява разумна и безопасна тяхна алтернатива.

shop banner

Вентилиране на помещенията в дома

Проветряването на обитаваните помещения и най-вече на детската стая е от ключово значение за подсигуряване на безопасна среда на децата от грипни вируси. За целта прозорците трябва да се отварят широко всяка сутрин за около 10 минути. По този начин въздухът се обновява и се намалява рискът от зараза. За да е ефективна процедурата обаче, тя трябва да се повтаря няколко пъти дневно.

Здравословно хранене

Добре подбраният хранителен режим е силен коз в ръцете на родителите, които искат да предпазят своите деца от грипни вируси. Ето защо те трябва да отделят нужното време, за да го съставят. Храните и напитките, които просто на мига трябва да отпаднат от детското меню, са захарните изделия, тестените продукти от бяло брашно, безалкохолните и полуфабрикатите. Причината за това на пръв поглед крайно решение е, че изброените продукти бавно, но упорито водят до отслабване на защитните сили на детския организъм. Вакантното място в менюто може веднага да се заеме от храните, които укрепват имунитета. Такива са плодовете и зеленчуците. Списъкът на тези суперхрани е безкрайно дълъг затова ще маркираме само някои от тях. Така например с доказано имуностимулиращо действие са грахът, карфиолът, броколите, чесънът, лукът и яйченият жълтък. Приготвени добре и поднесени по подобаващ начин, те няма как да не се усладят дори и на най-злоядото дете.

Повишаване на физическата активност

Включването на повече спорт в ежедневието също е надежден начин, по който родителите могат да предпазят децата от грипни вируси. Няма ограничение по отношение на вида спортна дейност. Единственото, което е от значение, е, тя да се практикува редовно и за предпочитане на открито. Ако дните са слънчеви, още по-добре! Причината е, че слънчевите лъчи, стимулират синтеза на витамин D, който според последните проучвания е тясно свързан с имунната защита.

Подходящо облекло

За да не станат “жертва” на грипните вируси, малчуганите непременно трябва да разполагат с адекватни за сезона дрехи и обувки. Те трябва да се така подбрани, че да ги топлят в студеното време и студът да не се усеща.

Сигурно природно средство, което осигурява на децата ефективна защита от грипни вируси

Специалистите у нас напомнят на родителите, че за да осигурят на децата оптимална защита срещу грипни вируси, трябва да съчетаят предложените мерки с приема на изпитан имуностимулатор. Такъв мога да открият още сега в лицето на най-новият член на фамилия Имунобор – Имунобор Протект/Imunobor® Protect. Този природен дар е предназначен специално за укрепване на общия и локалния имунитет с цел предпазване от инфекциозни заболявания като грип в условия на висока заболеваемост. Тайната на мощното му протективно действие се крие в комбинацията от високопречистен бета глюкан, активна форма на витамин С и стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина. Съставките, които са внимателно подбрани и прецизно дозирани, са с доказан благотворен ефект върху имунната система.

Бета-глюканът в Имунобор Протект е единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Способността на този естествен полизахарид да активира имунните клетки, които обезвреждат грипните вирусите, е потвърдена от множество клинични проучвания. При приемат му имунната система се активира. Организмът е цялостно защитен не само от вирусна, но и от бактериална и гъбична инфекция.

Оптималното количество витамин C в активната му форма L-аскорбинова киселина в Имунобор Протект обезпечава нуждите от храна на имунните клетки и така съдейства за нормалното им функциониране. Освен това действа противовъзпалително и стимулира производството на интерферон – естествено антивирусно средство.

Екстрактът от Роза канина в Имунобор Протект поднася на детския организъм букет от полезни вещества и антиоксиданти, които влияят благоприятно на имунната система и притежават антимикробна активност.

Поради изцяло природния произход на съставките Имунобор Протект е напълно безвреден. Има отлична поносимост, което го прави подходящ за дълговременна употреба. Приемът е удобен. Предлага се под формата на таблетки, които са любими на децата, тъй като могат да се дъвчат и смучат, и имат невероятен вкус на диви ягоди.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: