заразяване с коронавирус
5
(2)

Рискът от заразяване с коронавирус може значително да намалее, ако внимавате с някои от предметите, които използвате всекидневно. Вижте кои са те!

Бъдете внимателни с тези предмети – могат да са източник на заразяване с коронавирус

Мобилен телефон

Изследвания сочат, че мобилният телефон е много по-мръсен от тоалетната чиния. Знаейки това, трябва изключително много да внимавате с използването му в условия на повишена заболеваемост. Почиствайте го старателно с дезинфекциращи кърпички или изопропилов алкохол. Страйте се да не го допирате до лицето. Говорете с хендсфри или на високоговорител.

Пари

Скорошно проучване установи, че новият коронавирус може да оцелее до 24 върху хартия. С оглед на това и предвид факта, че парите са едни от най-мръсните предмети в света, Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да се плаща безконтактно с карта или мобилен телефон.

shop banner

Дозатор за течен сапун

Честото миене на ръцете е един от най-препоръчваните начини за предпазване от инфекция с коронавирус. Имайте предвид обаче, че дозаторът за течен сапун може да стане източник на зараза с COVID-19. Ето защо внимателно го почиствайте със спирт.

Ключове – неподозирана причина на заразяване с коронавирус

Новият коронавирус издържа между 48 и 72 часа върху повърхности от метал. Предвид това, за да избегнете зараза е силно препоръчително да дезинфектирате металните ключови с разтвор, който съдържа минимум 70% алкохол.

Ключове за осветление

Електрическите ключове за осветление също са преносител на зараза. Желателно е да почистите тези в дома си с подходящ дезинфекциращ препарат. Най-добре избягвайте да докосвате с пръст общите ключове за осветление. Използвайте за това кокалчетата на пръстите на ръката или лакътят.

Научихте кои предмети могат да са източник на заразяване с коронавирус, а сега вижте как да подсилите имунитета, за да намалите опасността от инфекция

От компания „Борола“ предлагаме следните ефективни решения за укрепване на имунната система – нашата устойчива бариера срещу болестотворните вируси:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички предложени продукти от фамилия Имунобор са с доказан произход и качество. Напълно безопасни са и имат отлична поносимост. Налични са в страницата на онлайн магазин MoMo – www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в страната.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: