инфекции на дихателните пътища
4.8
(20)

С идването на есента е важно да се вземат превантивни мерки за намаляване опасността от инфекции на дихателните пътища. Вижте какво можете да направите, за да минимизирате риска от заразяване.

Най-добрите стратегии за профилактика на инфекции на дихателните пътища

Следните мерки са ефективни за предпазване от настъпващите респираторни инфекции:

Правилно миене на ръцете

shop banner

Дезинфекцията на ръцете е ключ към предотвратяване на инфекциите на дихателните пътища. За да е ефективна обаче, задължително трябва да се следват някои правила. Желателно е измиването да продължи около 20-30 секунди. Ръцете се намокрят с топла вода и се сапунисват обилно с антибактериално измивно средство. Дланите, опакото на ръцете, пространството между пръстите, палците и върховете на пръстите се разтриват интензивно. След това се изплакват с вода. Оставят се да изсъхнат на въздух или се подсушават с хартиена кърпа за еднократна употреба. Сешоарите за ръце и платнените кърпи за ръце не са за предпочитане, тъй като лесно се превръщат в истински развъдници на микроби и бактерии.

Създаване на добър микроклимат в помещенията

Нивото на температурата и влажността у дома и на работното място са от важно значение за намаляване риска от дихателни инфекции. Препоръчително е влажността на въздуха да е между 40-60%. При по-ниски стойности носната лигавица изсъхва и се увеличава опасността от развитие на инфекции и болести на дихателната система. По отношение температурата на въздуха препоръчителните стойности са между 20-24°С.

Водене на активен начин на живот – важен фактор за защита от инфекции на дихателните пътища

Ходенето пеша, спортуването и разходките сред природата също помагат за предотвратяване на респираторните инфекции. Когато тялото е активно, имунната система се радва на отлична форма. Защитните сили на организма работят на пълни обороти и вирусите, причинители на заболявания, стоят надалече.

Поддържане на дома чист

Чистотата е здраве! Ето защо, домът трябва да е в перфектно състояние – подреден, чист и проветрен. При наличието на тези три предпоставки, организмът ще е защитен от атаките на вирусите, причинители на респираторни инфекции.

Природна подкрепа за ефективна профилактика на инфекции на дихателните пътища

Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho е препоръчван от пулмолозите като средство на първи избор за профилактика на респираторни инфекции. Този мощен имуномодулатор на дихателната система съчетава силата на Ехинацея и Котешки нокът в едно! И двете активни съставки са пречистени и стандартизирани. Използвани са от векове за повишаване на естествената защита на организма при остри и хронични дихателни проблеми. Взаимно допълват и усилват своето действие, а резултатът е повече имунни тела и клетки в организма, повишена локална имунна защита на бронхиалната лигавица и висока активност на имунните клетки.

Продуктът действа общоукрепващо и тонизиращо. Прилага се успешно при често боледуване и бактериално носителство. За постигане на оптимален резултат се препоръчва редовен прием в продължение на 12 седмици. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 20

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: