какво е коронавирус
5
(4)

Днес ще дадем отговор на въпроса какво е коронавирус. Продължавайте да четете, за да разберете какво представлява този вирус и по какъв начин се разпространява. В допълнение ще научите как да намалите риска от заразяване с новия коронавирус COVID-19.

Ето какво е коронавирус

Коронавирусите са РНК вируси от семейство Coronaviridae. Открити са през 60-те години на XX в. Името им произлиза от латинската дума corona, която означава „корона“ или „ореол“. Наречени са така заради своя характерен вид. Под микроскоп се вижда, че стърчащите навън протеинови структури, които обграждат обвивката на вирусните частици (вириони), наподобяват слънчева корона.

Този тип вируси имат висока генетична променливост и са силно приспособими. Това е сериозно предизвикателство за създаването на ваксина. Предават се лесно и бързо причиняват инфекция. Причиняват заболявания при бозайници и птици. При домашни животни като крави и свине предизвикват стомашно-чревни проблеми (най-често диария), а при пернати – инфекция на горните дихателни пътища.

shop banner

Коронавирусите са зоонози, т.е. предават се между животни и хора. Дивите животни са основните преносители на заразата върху човека. Когато попадне в човешкият организъм, коронавирусът може да предизвика както леки грипоподобни симптоми (кашлица, висока температура), така и сериозни заболявания (пневмония, респираторни проблеми). При компрометирана имунна система се стига до органна недостатъчност като изходът често е фатален.

След като разбрахте какво е коронавирус, вижте как се разпространява той

Макар източник на инфекцията да са животни, коронавирусът вече се предава от човек на човек. Заразяването става по въздушно-капков или контактен път. Казано с други думи, чрез кихане, кашляне, дишане в малки и непроветрени пространства и чрез допир до заразени повърхности и последващо докосване на носа, устата или очите. Поддържането на висока лична хигиена и подсилването на имунната система са едни от най-лесните и едновременно с това ефективни методи за предпазване от развитие на инфекция.

Това е най-доброто решение за укрепване на защитните сили на организма и за намаляване предаването на вируса

„Борола“, една от водещите компании в областта на здравеопазването у нас, предлага следните утвърдени решения за подсилване на имунитета и намаляване на риска от зараза:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всички продукти от фамилия Имунобор са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Подходящи са за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: