коронавирус горещини
5
(1)

В много публикации в интернет се разпространява информация, че с идването на летните горещини опасният коронавирус COVID-19 ще изчезне. Има ли резон в това твърдение?

Кое дава основание да се смята, че новият коронавирус ще умре, когато настанат летните горещини?

Твърдението, че с настъпването на жегите епидемията ще бъде овладяна се подкрепя от факта, че COVID-19 принадлежи към семейство вируси, които се развиват добре и имат по-голяма стабилност при ниска температура и влажност. Това звучи логично, като се има предвид, че в по-голямата част от най-засегнатите държави в момента е студено и влажно. Дали обаче логиката е вярна?

Наистина ли опасният коронавирус ще изчезне с покачването на температурите?

Експертите са скептични по отношение на твърдението, че инфекцията ще затихне със затопляне на времето. „Вярно е, че коронавирусът не е напълно проучен и не се знае как ще реагира на покачването на градусите навън. Малко вероятно е обаче високите температури да спрат неговото размножаване и разпространяване. Принципно има надежда това да се случи след години, когато болшинството от хората преболедуват от коронавирус и развият естествен имунитет към него. Предполагаме, че тогава коронавирусът ще придобие поведението на грипния вирус, който е слабо устойчив на топлина и изсушаване. Към момента климатът не е фактор, който влияе върху разпространението на COVID-19“, казват специалистите.

shop banner

Вижте как да подсилите имунитета си, за да се предпазите от инфекция с COVID-19

„Борола“, една от водещите компании в сферата на здравеопазването у нас, предлага няколко изпитани природни решения за укрепване на естествените защитни сили:

Възрастните могат да подсилят имунната система с:

При децата, схемата за подсилване на имунната система с цел превенция, е:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите от фамилия Имунобор имат природен произход и отлична поносимост. Напълно безопасни са и са подходящи за продължителен прием. Налични са онлайн в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптечната мрежа в цялата страна. Съотношенито цена-качество е удивително!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: