коронавирус заразяване
0
(0)

Страхът от коронавирус (COVID-19) завладя света и накара много хора да се питат дали е възможно заразяване чрез храни, които не са термично обработени. За радост, специалистите имат отговор на този въпрос. Преди да го научите обаче, вижте откъде идва съмнението, че заразата може да се пренесе с хранителните продукти.

Ето откъде произтича съмнението, че заразяване с коронавирус може да стане чрез сурови храни

Повод за съмнението даде изказване на представители от Американския център за контрол и превенция на заболяванията, че освен по въздушно-капков път вирусът се предава и по контактен път. Казано с други думи, възможно е инфектирането да стане чрез докосване до заразена повърхност и последващ допир на устата, носа или очите.

Ето мнението на специалисти дали е възможно да стане заразяване с коронавирус чрез необработени термично храни

Специалистите посочиха, че няма доказателства, че COVID-19 се разпространява чрез храни. Включително Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) съобщи, че няма проучвания, които да доказват, че заразата се пренася върху хората чрез храната.

shop banner

И все пак, предвид факта, че коронавирусът не е напълно проучен, някои учени не отхвърлят напълно възможността той да се пренася чрез суровите храни. С оглед на това се препоръчва преди консумация хранителните продукти да преминават топлинна обработка (печене, варене, пържене). Свежите плодове и зеленчуци трябва старателно да се мият под течаща вода със сапун минимум 20 секунди.

След като представихме мнението на учените по въпроса дали е възможно заразяване с коронавирус чрез храни, ще дадем решия за предпазване от инфекцията

Ние от екипа на „Борола“, българска компания и лидер в сферата на здравеопазването, съветваме да се намали риска от коронавирусна инфекция, като се ограничат социалните контакти. В допълнение предлагаме да се повиши имунната система, основният защитник на организма от патогени, чрез следните изпитани комбинации:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Посочените продукти от фамилия Имунобор са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Налични са в сайта www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в страната.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: