коронавирус протичане
5
(2)

Както при други респираторни заболявания, така и при инфекция с коронавирус се наблюдава различна сила на протичане на заболяването при различните пациенти. Учените работят усилено, за да отговорят на важния въпрос – защо при някои хора инфекцията протича тежко, а при други не. От ключово значение е и да се докаже защо новият коронавирус е по-опасен от останалите, постоянно циркулиращи през зимата коронавируси. До тогава, последни данни от Китай и изследвания на други коронавируси дават насоки на учените. Ето повече информация от интересния материал, публикуван в сп. The Scientist, и даващ повече светлина върху темата.

Кога се наблюдава тежко протичане на коронавирус?

Според последни научни данни от Китай, получени след анализ на 45 000 пациенти с коронавирус, тежко протичане се наблюдава при пациенти със съпътстващи заболявания или такива в напреднала възраст. Учените все още не могат да дадат точен отговор защо при по-възрастните пациенти се развиват усложнения. Данни от изследвания на други респираторни заболявания им дават повод да смятат, че ходът на развитие на заболяването зависи от индивидуалния имунен отговор.

След като коронавирусът навлезе в респираторния тракт, инфектира и се мултиплицира в клетките на дихателните пътища. Това предизвиква имунна реакция. При повечето хора се получава възпаление, което провокира активиране на определени имунни тела за борба с патогена.

shop banner

Счита се, че хората в напреднала възраст и тези с придружаващи заболявания имат слабо функционираща имунна система, която не успява да се справи с вируса

Това може да предизвика неконтролируем имунен отговор и свръхпроизводство на имунни клетки. Резултатът се изразява в поява на сериозни и дори животозастрашаващи усложнения.

Учените смятат, че леталният изход при млади пациенти с коронавирус може да се дължи на гените и някои фактори на околната среда. Това твърдение е подкрепено от изследвания на респираторни инфекции при мишки. При тях гените са изиграли голяма роля за определяне на резултата от заболяването.

Силната имунна система остава една от най-важните мерки за предпазване от коронавирус

Все повече специалисти обръщат внимание върху необходимостта от подсилване на имунитета за предпазване от заболяване. Както става ясно, имунната система е едно от най-сигурните оръжия срещу новия вирус. Удачно е в условия на висок риск от заразяване да се погрижите за укрепването ѝ с имуностимулиращи продукти. С високо качество, природен произход и доказан в практиката ефект се отличават имуностимулаторите, предлагани от компания Борола. Техният прием е упоменат в специално създадени схеми, които включват продукти за малките деца, учениците и най-рисковата група – възрастните. Естественият произход на продуктите гарантира техния прием без опасност за здравето.

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: