коронавирус статистика
4.5
(2)

Според изнесената статистика средната възраст на заразените в Италия, най-засегнатата страна в Европа от коронавирус, е около 63 години. Средната възраст на жертвите на COVID-19, пък надхвърля 80 години. Данните карат много млади хора да мислят, че са недосегаеми за вируса. Това обаче далеч не е така!

Ето защо младите хора не бива да се предоверяват на изнесената статистика на Италия и да поддържат убеждението, че не са застрашени от новия коронавирус

При изнасяне на данните, че заразените с коронавирус у нас са 163 председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски беше категоричен, че: „никой никога не е твърдял, че този вирус не поразява млади хора, смъртността е по-малка“. Доказателство за думите на генерал Мутафчийски е наблюдаваната тенденция за увеличаване на случаите с усложнения при 40-годишни хора. В допълнение редица здравни експерти напомнят, че коронавирусът е нов, мутира бързо и може да се трансформира във форма, която да е много заразна за младите.

Накратко, проблемът със заразяването с коронавирус не се крие във възрастта, а в здравословното състояние на всеки един. Млад или стар всеки човек с предшестващо заболяване е изложен на по-голям риск от инфекция с коронавирус и последващи усложнения.

shop banner

Защо младите хора също трябва да спазват наложените мерки от здравните власти за ограничаване разпространението на коронавирус?

Нарушавайки ограниченията за безопасност, младите хора не си дават сметка, че ако им се наложи някаква медицинска процедура извън COVID-19, няма да има кой да им помогне. Интензивните отделения са претоварени. Недостигът на лекари става непоносим заради продължаващото рязко увеличаване на броя на заразените. Ситуацията се усложнява допълнително от нарастващия брой на заразени лекари, медицински сестри и санитари. С други думи, дори и да се намери екип, който да извърши важна, но не много сложна процедура, шансът членовете да са здрави е малък.

След като поговорихме за данните от изнесената статистика за коронавируса, е време да припомним как да се намали опасността от заразяване

От екипа на „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването в България, припомняме, че мерките срещу коронавирус са еднакво необходими за всеки, независимо от възрастта. За да не се допусне разпространение на заразата, е нужно да се:

  • ограничат социалните контакти
  • поддържа висока лична хигиена
  • носят предпазни средства – маска, очила, ръкавици
  • укрепи имунитета

Във връзка с подсилването на имунната система предлагаме следните изпитани решение:

За възрастни:

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: