мерки срещу коронавирус
4.8
(12)

Поддържането на висока лична хигиена и укрепване на имунитета са двете най-ефикасни мерки срещу коронавирус, докато се разработи ваксина срещу COVID-19. Вижте подходящите насоки в тези две направления.

Работещите мерки срещу коронавирус

Не се ръкостискайте

Ръкостискането играе важна роля в невербалната комуникация. В условия на повишен риск от инфекция като настоящия обаче е желателно да се избягва. Причината е, че физическият контакт повишава опасността от инфекция. Използвайте за поздрав юмрук, лакът или лек поклон.

Използвайте кокалчетата на пръстите на ръцете

Натискайте бутоните на светофарите и копчетата на асансьора с кокалчетата на ръката. По този начин ще намалите опасността от инфектиране с вирус чрез допир на пръстите до заразена повърхност и последващо докосване на устата, носа или очите.

shop banner

Не отваряйте вратите с голи ръце

Бравите особено тези на обществени места са едни от най-мръсните предмети. Докосването им с голи ръце е опасно за здравето. Ако не носите ръкавици или използването им предизвиква дразнене, по-добре отваряйте вратите със юмрук.

Използвайте ръкавици за еднократна употреба

Освен по въздушно-капков заразяването с коронавирус става и по контактен път. Ето защо винаги когато се налага да влизате в контакт със замърсени повърхности, носете ръкавици за еднократна употреба. По този начин предпазвате себе си и околните от разнасяне на натрупаните по пръстите патогени. В случай че имате непоносимост към латекс, носете ръкавици от безопасни хипоалергенни материали.

Мийте ръцете често – една от най-сигурните мерки срещу коронавирус

Редовното миене на ръцете е много проста, но изключително ефикасна мярка за предотвратяване на инфекция с новия коронавирус. За целта използвайте антибактериален сапун и хладка вода. Сапунисайте добре ръцете, търкайте старателно, изплакнете се обилно с вода и подсушете с чиста кърпа или салфетка. Ако сте в движение, винаги можете да дезинфектирате ръцете с антибактериален гел на алкохолна основа.

Подсилване на имунната система – още една от работещите мерки срещу коронавирус

Силният имунитет предпазва организма от инфекции. Основните фактори за засилване на естествените защитни сили на организма са здравословното хранене, висока двигателна активност, добрият сън и имуностимулаторите. С оглед на последното „Борола“, една от водещите български компании в сферата на здравеопазването, предлага следните изпитани решения:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Всеки един от продуктите от фамилия Имунобор е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 12

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: