пик на грипа
4.8
(5)

Епидемиолозите съобщават, че се очаква пик на грипа през втората половина на януари и в началото на месец февруари. Грипната вълна, която е най-интензивна през първия месец от годината, ще се измести. Причината, според специалистите, се крие в по-топлия зимен сезон. Очаква се грипният вирус H1N1 да покоси най-много хора през идните седмици. Грипните щамове, които върлуват в момента и чиито пик също се очаква до седмица, са „Виктория“, „Бризбейн“ и „Канзас“.

По данни за епидемичната обстановка на Министерството на здравеопазването през изминалата седмица са регистрирани 3 558 случая на остри заразни заболявания срещу 2 495 случая от предходната седмица. Изолирани са вируси от познатите типове А и Б. Отчита се разширяване на териториалния обхват на заболяването. В София, Бургас, Русе, Сливен и Смолян има най-висок ръст на заболелите, както и на пациенти с усложнения.

Какви здравни мерки да предприемем преди наближаващия пик на грипа?

Хората със слаб имунитет най-често са сред първите заболели. При тях е много вероятно грипът да протече тежко и да се развият усложнения. В тази връзка, специалистите съветват да се:

shop banner
  • избягват места с голямо струпване на хора
  • ограничи близкият контакт с хора, при които се наблюдават симптоми на грип
  • носи предпазна маска при нужда
  • избягва докосването на лицето, носа, очите и устата с неизмити ръце
  • спазва висока лична хигиена, като редовно се измиват ръцете със сапун или дезинфектиращ продукт
  • проветряват затворените помещения у дома и на работното място
  • води природосъобразен начин на живот, включващ здравословно меню, богато на плодове и зеленчуци, физическа активност и време за почивка
  • преустанови тютюнопушенето и употребата на алкохолни напитки
  • приложи навременна имунна профилактика срещу предстоящата грипна вълна

Мощна природна подкрепа за имунната система срещу предстоящата грипна вълна

В условия на повишена заболеваемост от грип най-ефективната стъпка за предпазване е провеждането на имунопрофилактика. Чрез нея се цели повишаване защитните сили на имунната система за предстоящите срещи с грипните вируси. За да спечелите битката с вирусите се доверете на Имунобор Бронхо/Imunobor® Broncho.

Имунобор Бронхо е универсален природен имуностимулатор за възрастни. Представлява балансирана комбинация от високопречистени екстракти от Ехинацея и Котешки нокът. Съчетанието на активните съставки осигурява протекция срещу вирусни, гъбични и бактериални инфекции. Имунобор Бронхо е особено ефективен при превенция на грип и настинка, първи симптоми на заболяване и профилактика на грипни усложнения. Има мощно противовирусно действие срещу най-разпространените в момента грипни вируси (H1N1 и всички останали). Приеман по време на грип намалява тежестта на симптомите и съкращава периода на боледуване. Предпазва дихателните пътища и повишава локалния и общия имунитет.

Приема се 3 пъти дневно по 1 капсула. В условия на висока грипна опасност профилактичната доза не бива да бъде по-малка от 2 капсули дневно.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: