подсилване на имунитета срещу коронавирус
4.4
(31)

Видни български и чуждестранни здравни специалисти апелират към полагане на мерки за подсилване на имунитета срещу коронавирус. Според тях, освен основните препоръки за предпазване, които всеки е необходимо да спазва, има и други методи за защита.

Важни препоръки за подсилване на имунитета срещу коронавирус

Преустановяване на вредните навици

Сега е по-важно от всякога да спрете тютюнопушенето, прекомерната консумация на алкохол и вредните храни. Те отслабват защитните сили на организма и предразполагат към лесно заразяване, дълго боледуване и поява на усложнения. Както стана ясно, коронавирусът е много по-опасен за хората с понижен имунитет и придружаващи заболявания.

Добра хидратация на организма

Всички знаем колко е важно за здравето пиенето на течности. В текущите условия на висок риск от заразяване с коронавирус, хидратацията е малка стъпка с огромно значение за имунната система. Пиенето на топла вода и чайове на всеки 10-15 минути има терапевтично действие. Овлажнената лигавица по-трудно пропуска вирусите в дихателните пътища. Най-добре е да се приемат повече чайове от лайка, ехинацея, шипка и джинджифил. Те имат мощен имуностимулиращ и антивирусен ефект.

shop banner

Консумация на лека и здравословна храна

За да работи на пълни обороти, имунната система трябва да бъде ежедневно подсилвана. За целта трябва да обърнем специално внимание върху начина си на хранене. Нужно е да си набавяме всички необходими макронутриенти, като с висок приоритет са белтъчините. Нека те присъстват във всяко хранене под формата на крехко месо, риба и яйца. Важно е на трапезата да присъстват още леща, боб, нахут и кашу. Те съдържат есенциалния микроелемент цинк. Според последни данни, точно цинкът е особено препоръчителен за прием при превенция на вирусни инфекции, в частност при предпазване от коронавирус. Той има способността да подсилва имунитета на клетъчно ниво, да повлиява бързо първите симптоми на заболяване и да скъсява периода на боледуване. Богато съдържание на цинк има и в пълнозърнестите храни, които могат да бъдат консумирани от всеки. Особено полезни са за прием от хората със съпътстващи заболявания (диабет, сърдечно-съдови заболявания).

Приемът на витамини е от ключово значение срещу заразяване с коронавирус. Проф. Тодор Кантарджиев, който е едно от медицинските лица, пряко следящи ситуацията с коронавируса у нас, съветва да се заложи на приема на витамин C и витамин D. Тези витамини мощно стимулират имунитета и снижават риска от заразяване и поява на усложнения. Ще ги открием в изобилие в цитрусите, млечните продукти и морските деликатеси.

Природна имунопрофилактика за подсилване на имунитета срещу коронавирус

Няма по-добро решение за предпазване от заболяване от спазването на хигиенните и социални мерки, наложени за ограничаване на заразата, и укрепването на имунната система чрез натурални средства. За целта се доверете на доказаните и работещи решения – подсилете имунитета си с имуностимулатори. Те засилват защитните функции по естествен начин, като ограничават възможността за заболяване и предпазват от усложнения. Тъй като коронавирусът засяга дихателните пътища и води до белодробни усложнения, компания Борола предлага решение, насочено точно към проблема. Приложете следващата схема за имунопрофилактика, специално разработена за предпазване на здравето на децата и рисковата група – възрастните, от коронавирус. Тя съдържа природни имуностимулатори, обогатени с витамин C, бета глюкан и природни билкови екстракти. Те имат мощен противовирусен ефект и не позволяват на вирусите да проникнат до белите дробове, като укрепват общия и локалния имунитет на орофарингеалната лигавица.

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6 годишна възраст:

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 31

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: