сваляне на температура
5
(1)

Сваляне на температура – понякога може да се окаже истинско предизвикателство, особено щом вече имунитетът ви е спаднал и трудно се бори с настинката или грипа. Вече вашето тяло е заето да се бори с треската и евентуално, останалите симптоми, които се появяват. Въпреки това, ако му дадете малко почивка в леглото, то това би бил най-добрият избор. Достатъчният сън и пълноценната почивка са от изключително значение, точно сега, особено за свалянето на температурата.

Сваляне на температура с домашни средства

Имате температура и се чудите какво да направите. За да я намалите и облекчите нейните симптоми, има много домашни средства, които са лесни за използване и наистина действат.

Температурата е вече факт, а проблемите с кръвообращението – също. Навлажнете няколко памучни кърпи с хладка вода или оцет, увийте ги около прасците си и поставете суха, вълнена кърпа върху тях. Ако нямате налични подобни кърпи, то може да използвате памучни чорапи, действайки по същия начин за сваляне на температурата по естествен начин.

Облечете се с нещо леко. Твърде многото слоеве дрехи могат да доведат до покачване на телесната ви температура още повече, а ако заложите на по-леки дрехи, то вие ще регулирате, следователно и намалите температурата. Не забравяйте и за градусите в помещението – нека там не бъде горещо!

Пийте течности, защото всеки, който има температура се поти и така губи много течности. За да предотвратите това, пийте вода или топъл билков чай.

Естествено, хранете се добре – въпреки че може би имате по-малък апетит от обикновено, защото в подобен момент, тялото ви изразходва много енергия. Подходящи ястия са например лека супа, варен ориз или картофи. Освен всичко това, имунната ви система трябва да бъде подсилена чрез консумацията на храни, богати на витамини.

Сваляне на температура – кога да започне?

Треската е естествената защитна реакция на вашия организъм и не винаги трябва мигновено да се предприемат мерки срещу нея. Първо е добре да използвате домашни средства и почивка, а след това – медикаменти. Въпреки това, важно е да знаете, че всеки организъм има своите граници и не всяка треска е безобидна. Наред с всичко описано, трябва да се консултирате с лекар, ако…

  • Треската продължи повече от 2 дни
  • Температурата се повишава над 39 °C – при възрастни или 40 °C – при деца
  • Имате болки и се чувствате необичайно зле
  • Страдате от остър задух
  • Скоро сте се върнали от чужда страна

А, за финал – ще ви разкрием един интересен факт и той е защо треперим при появата на температурата?! Звучи абсурдно, че треперим и буквално замръзваме, въпреки че телата ни се нагряват, нали? Да, но обяснението е просто – за да повиши вътрешната си температура, тялото използва 2 стратегии, а те са – генериране на допълнително топлина и избягване загуба на топлина. Треперенето е като тренировка, произвеждаща допълнително топлина, докато по-слабият приток на кръв към кожата гарантира, че губим по-малко топлина. Резултатите са ни познати – студени ръце и крака, втрисане и бледа кожа.

И така, вече знаете малко повече за свалянето не температура в домашни условия и тя вече няма да ви плаши толкова, защото ни сме тук – за вас, с нашите полезни съвети.

Сваляне на температура и справяне с настинка и грип – вече е лесно!

За облекчаване на всички симптоми при настинка и грип специалистите в България препоръчват прием на Имунобор Протект / Imunobor® Protect. С този натурален продукт, вие ще засилите вашите защитни сили с помощта на изцяло природни съставки, укрепващи още локалния имунитет, намаляващи болките в тялото, понижаващи температурата и облекчаващи болното гърло. Всяка една таблетка от продукта съдържа рационална комбинация от микронизиран бета-глюкан, витамин C и екстракт от плодовете на Роза канина. Без нежелани ефекти и напълно безопасен – с най-високо ниво на поносимост.

Може да го откриете в аптечната мрежа в цялата страна, както и на сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: