симптоми на грип
5
(1)

Симптоми на грип – толкова неприятни, но нека започнем от по-далеч. Грипът е силно заразен и дори, понякога, опасен, и се причинява от грипни вируси. Симптомите на грип често започват внезапно и бурно, а типичните от тях са висока температура, главоболие, болки в тялото, отпадналост, загуба на апетит, пориви за гадене и суха кашлица.

Грипът се смята за опасен, защото той отслабва имунната система и така бактериите могат лесно да колонизират и да се разпространят в тялото на засегнатите, причинявайки вторична инфекция. Това е и причината често да възникват грипни усложнения като пневмония, бронхит и миокардит, които могат да бъдат дори и животозастрашаващи.

Симптоми на грип

Усещате горещи, а после студени вълни, въпреки, че преди малко сте били в отлична форма? Силите ви напускат, а мускулите ви болят? Това са част от типичните симптоми на грип, който е тежък. А, сега ще ви дадем изчерпателен списък с всички симптоми на грип, които може да изпитате.

shop banner
  • Внезапна умора, мускулна слабост и тежест в крайниците
  • Загуба на апетит (възможна е поява на гадене и диария, особено при деца)
  • Висока температура над 38°C, която може да е придружена от втрисане (при по-възрастни хора, телесната температура може да остане непроменена)
  • Невъзможност за концентрация
  • Суха кашлица
  • Сухота и понякога, болки в гърлото
  • Запушен нос

По-младите хора преодоляват състоянието за около седмица, в случай че няма развитие на усложнения. А, симптомите трябва да са се подобрили в рамките до около седмица, а изчезването им следва да бъде след около две седмици. Всъщност, умората и кашлицата могат да продължат по-дълго понякога.

Въпреки всичко, понякога съществува повишена опасност за определени групи хора – такива над 65 годишна възраст, с хронични, сърдечни или белодробни заболявания, бременни и бебета.

Посещение на лекар след симптоми на грип – кога?

Повечето специалисти съветват да посетите вашия личен лекар, ако симптомите нямат подобрение след повече от седмица. А, тези от вас, които са в рисковата група – още по-рано. Винаги трябва да наблюдавате внимателно всеки симптом и неговото развитие, както и да потърсите спешна медицинска помощ при появата на необичайни такива. При висока температура над 39°C, посещението при медицинско лице е задължително.

Симптоми на грип или настинка – как да различим двете състояния?

Настинките могат да причинят подобни симптоми, но те обикновено са по-бавноразвиващи се и по-леки. Независимо от това, не винаги е възможно да се направи ясна разлика между грип и настинка въз основа на симптомите. Настинките могат да се чувстват почти толкова неприятни, колкото е и лекия грип. Но за разлика от обикновената настинка, грипът е в пъти по-сериозно заболяване, което е много по-вероятно да доведе до опасни усложнения. А, сега – нека ви дадем и списък с най-честите симптоми на настинка.

  • Треска – обикновено над 38,5°C
  • Силно изразено изтощение
  • Главоболие и болки в тялото

Това бе нашето кратко ръководство за симптомите на грип, а в следващите редове ще разберете как да не стигате до усложнения. И не забравяйте, че независимо дали имате симптоми на грип или настинка – то навременните мерки са най-добрата защита!

Симптоми на грип – природна подкрепа

Специалистите в България препоръчват прием на Имунобор Протект / Imunobor® Protect, за да си осигурите добър имунитет през всеки сезон. Действието си той дължи на своята рационална комбинация от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C, както и на стандартизиран екстракт от плодовете на Роза канина. Всички тези активни съставки се допълват и засилват ефектите си. Продуктът е подходящ за имунопрофилактика, както и за прием в условия на повишена заболеваемост. Той осигурява максимална защита на организма срещу бактерии, вируси и гъбички. Природното средство има локално противовъзпалително действие, а също така активира обмяната на веществата и повишава тонуса. А, формата му е таблетки за смучене е с невероятен ягодов вкус.

Може да откриете продукта в аптечната мрежа в цялата страна, както и онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: