симптоми на коронавирус
5
(4)

За да внесем повече яснота по важната тема, в следващите редове ще опишем характерните признаци и нетипичните симптоми на коронавирус. Според Световната здравна организация, COVID-19 засяга индивидуалния организъм по различен начин. При повечето заразени се проявява с леки до умерени симптоми, характерни за вирусна инфекция. Тези засегнати могат да се възстановят без медицинска намеса. При някои хора от рисковите групи (със съпътстващи заболявания и над 60-годишна възраст) могат да се развият усложнения, които да изискват хоспитализация. Други заразени могат да проявят по-нетипични симптоми, а при някои инфекцията може да протече без признаци.

Често срещани симптоми на коронавирус

Характерните прояви на инфекция с коронавирус включват:

  • температура
  • умора и общо неразположение
  • суха кашлица
  • затруднено дишане
  • мускулни болки и отпадналост

Нетипични симптоми на коронавирус

  • гадене и повръщане
  • диария
  • загуба на обоняние и усещане за вкус
  • хрема
  • възпаление на гърлото
  • посиняване на устните и лицето
  • главоболие, замаяност и объркване

Учени наблюдават и неврологични симптоми на коронавирус при отделни пациенти. Тези необичайни прояви могат да включват чувство за обърканост, тревожност, изтръпване на крайниците, симптоми подобни на енцефалит, и усложнения като получаване на инсулт и инфаркт. Учените отбелязват, че при някои пациенти се наблюдава възпаление на части от мозъка. Все още е рано да се правят заключения, но учените отчитат възможността в редки случаи коронавирусът да поразява директно мозъка.

shop banner

Асимптомно протичане на инфекция с коронавирус

Възможно е при някои заразени инфекцията да протече без видими прояви или с много леки такива. Важно е да се подчертае, че въпреки липсата на симптоми, заразеният може да разпространява вируса. Това се счита за важен мотив за мащабното разпространие на COVID-19 в целия свят. Органичаването на заразата налага спазването на всички мерки за лична защита и предпазване на хората около нас.

Препоръки за защита от заразяване с коронавирус

Учените са категорични – коронавирусът може да зарази всеки, независимо от възрастта. Затова те апелират към съвестно спазване на необходимите мерки за предпазване от заразяване и органичаване на разпространението на коронавируса. В допълнение на известните протективни мерки, експертите на компания Борола разработиха решение за предпазване на децата и възрастните от заразяване. То е съобразено с динамичната епидемична обстановка в страната и включва прием на имуностимулиращи природни продукти за укрепване на имунитета. Поддържането на силна имунна система е една от най-устойчивите мерки срещу вируси, която всеки е добре да приложи.

Имуностимулаторите за деца и възрастни Имунобор можете да откриете в аптечната мрежа, магазини „Здраве и природа”, и в сайт МоМо – www.momo.bg.

Мощна защита срещу вируси

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte – по 1 таблетка дневно, за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: