симптоми на Омикрон
4.2
(5)

Повишената заболеваемост с новия вариант на Ковид-19 поставя на дневен ред темата какви са отличителните симптоми на Омикрон и тежестта, с която протича инфекцията. Вариантът предизвиква безпокойство в здравните власти, тъй като се разпространява изключително бързо и има данни, че преодолява имунната защита от преболедуване или ваксинация с две дози.

Кои са характерните симптоми на Омикрон?

Симптомите, докладвани от пациенти, заразени с варианта Омикрон са разнообразни и строго индивидуални, но най-често включват:

  • Хрема
  • Възпалено гърло
  • Кашлица
  • Умора
  • Главоболие
  • Температура
  • Задух или затруднено дишане

Макар и по-рядко инфекцията може да предизвика гадене, повръщане или диария.

shop banner

Проучване, проведено от компанията за здравни науки ZOE и King’s College London в Обединеното кралство, използва данни от над 4 000 000 участници. Целта на изследването е да определи какви са различията при боледуване с вариантите Делта и Омикрон на Ковид-19. Учените сравняват симптомите, докладвани от участниците чрез приложението Zoe COVID Study.

Разглеждат се данните от пациенти, които са дали положителен тест за Ковид през октомври 2021 г., когато Делта вариантът доминира в Обединеното кралство и през декември 2021 г., когато преобладават случаите на Омикрон. Предварителният анализ показва, че най-често съобщаваните симптоми съвпадат при двете мутации. Това са хрема, главоболие, умора, кихане и възпалено гърло. Въпреки това според подадената информация загубата на вкус и мирис се среща по-рядко сред хората с положителен тест за коронавирусна инфекция от декември месец.

Засяга ли боледуването с Омикрон белите дробове?

Изследователският екип обръща специално внимание на факта, че симптомите при отделните пациенти варират значително, дори и те да са заразени с един и същи вариант на коронавируса. Затова не бива да се пренебрегват признаците на инфекция. Към момента изглежда, че белодробните усложнения се срещат по-рядко при заразените с Омикрон. Предполагаемата причина е, че тази мутация на Ковид-19 инфектира предимно горните дихателни пътища.

Природно средство за предпазване от заразяване в условия на повишена заболеваемост

Имунобор Протект/Imunobor® Protect е надежден орофарингеален протектор с мощно действие срещу вируси, в т.ч. и новите щамове на Ковид-19, на ниво устна кухина. Благодарение на високотехнологичните таблетки с депо ефект той оказва локално противовъзпалително действие. Така минимизира риска от заразяване с вируси през устата. Този мощен ефект се постига благодарение на рационалната комбинация от:

  • Бета глюкан (микронизиран с чистота 93%) – 30 mg
  • Витамин С (като L-аскорбинова киселина) – 40 mg
  • 45% екстракт от плодовете на Роза канина (съдържание на натурален Витамин С 5 mg) – 10 mg

Активните съставки се допълват така, че да подпомагат нормална функция на имунната система, укрепват организма и повишават жизнения тонус.

Таблетките са с приятен ягодов вкус, което прави продукта подходящ за прием от деца и възрастни. В епидемична обстановка се препоръчва постоянен прием. Наличен е в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо –www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: