физическа активност вкъщи
5
(2)

Поддържането на физическа активност вкъщи е една от най-важните стъпки към доброто физическо и психическо здраве по време на изолация. Ето защо ще представим няколко полезни упражнения, с които да се раздвижите и да се заредите с енергия и добро настроение.

Добрите примери за физическа активност вкъщи по време на карантина

Ходене – една чудесна физическа активност вкъщи с многобройни ползи за здравето

Ходенето на място (в това число и обикалянето вкъщи) е ефективен начин за раздвижване. То осигурява максимално натоварване на мускулите – нах 90% от мускулите участват в това движение. Благоприятства кръвообращението. Увеличава издръжливостта, бори стреса и напрежението. Специалистите обръщат специално внимание, че колкото по-високо е темпото, толкова повече се засилва метаболизмът. Препоръката е им по време на тренировката да се използва крачкомер, без значение дали като отделно устройство, или като приложение на смартфона, за по-голям стимул.

Бягане на място

Бягането на място е чудесна алтернатива на традиционния крос и на бягащата пътечка. Това упражнение носи много ползи за здравето. Намалява сърдечно-съдовия риск, укрепва ставите и мускулите на кратака, зарежда с тонус и добро настроение, гори калории. Може да се изпълнява навсякъде и по всяко време. Не е нужна специална екипировка. Необходими са само удобни домашни дрехи и леки маратонки. Препоръчително е да тренирате на отворен прозорец. За да увеличите натоварването, повдигайте високо колене.

shop banner

Танцуване

Танците са прекрасен начин да поддържате тялото във форма и психиката в добро състояние. Те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и стареенето на мозъка. Помагат за контрола на теглото и спасяват от последствията на обездвижването. Подобряват настроението, концентрацията и самочувствието. Така че бързо пускайте любимата си музика и се разкършете.

Подскачане

Подскоците са своеобразна кардио тренировка. Изключително добре натоварват цялото тяло. Стягат различни групи мускули. Влияят положително върху сърдечно-съдовата система. По време на изпълнението им се старайте да дишате равномерно. Може да увеличите интензивността на упражнението, като добавите тежести на китките и глезените. Имайте предвид обаче, че така стресът върху ставите на раменете, бедрата, коленете и глезените се увеличава и трябва да сте прецизни в изпълнението.

Клякане

Клековете помагат за стягане на краката, седалищните и коремните мускули. Освен това подобряват мускулната активност след седене. Доказано е, че хората, които клякат 100 пъти дневно, укрепват ставите и сухожилията си и значително увеличават издръжливостта си.

Представихме ви някои от най-добрите примери за физическа активност вкъщи в условия на изолация. А сега ще припомним как чрез имуностимулация да намалите риска от заразяване с коронавирус (COVID-19)

Ние от екипа на „Борола“, водеща компания с сферата на здравеопазването в България, предлагаме следните изпитани решения за подсилване на имунната система – устойчивата бариера на организма срещу болестотворните патогени:

За възрастни:

При възрастни е удачен и приемът на Оксибор Форте/Oxybor® Forte за максимална антиоксидантна защита на организма.

За деца в училищна възраст:

За деца до 6-годишна възраст:

Продуктите с марка Имунобор са безопасни и имат отлична поносимост. Могат да се приемат продължително време. Поръчайте ги онлайн още сега от сайта на магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: