цинк коронавирус
4.5
(15)

Във връзка със създалата се ситуация около коронавирус все повече здравни експерти препоръчват приема на цинк като ефективен начин за борба с инфекцията. Вижте доказателствата за ефективността на този минерал срещу вирусни инфекциозни заболявания.

Цинк – ефективно природно средство при вирусни заболявания при хората

Д-р Ананда Прасад е първият учен, открил ползите за здравето от цинка. През 70-те години на XX в. той доказва, че този минерал помага при проблеми с растежа и е способен да намали тежестта на симптомите на настинка. Резултатите от двойно, сляпо плацебо проучване, проведено от д-р Прасад, сочат, че продължителността на настинката при пациенти, които приемат цинк, е с 2-3 дни по-малка.

През 2017 г. до подобно заключение стигат учени от Хелзинкския университет. След проведен мета-анализ на наличните проучвания по темата те установяват, че приемът на цинк при първи симптоми на настинка съкращава продължителността на боледуване с 33% (около ден).

shop banner

Съществуват научни доказателства, че цинкът значително намалява увреждането на белите дробове при мишки с пневмония.

Авторите на направените изследвания отдават ползите на цинка на способността му да подпомага имунната система на клетъчно ниво.

Цинк при коронавирус – основни съвети и напътствия при избор на продукт

Фактът, че цинкът мощно подпомага имунната система, дава основание на експертите да го препоръчват като средство против инфекция с коронавирус. Специалистите съветват внимателно да се следи съставът на средствата на базата на цинк, които се предлагат в търговската мрежа. Категорични са, че е желателно да се избягват такива, които съдържат лимонена киселина, тъй като тя понижава ефекта на цинка. Назалните спрейове на базата на цинк също не бива да се употребяват. Причината е, че могат да предизвикат загуба на обоняние.

Като цяло, повечето учени се обединяват около идеята, че цинкът трябва да се приема под формата на таблетки или сироп. Всяка от тези фармацевтични форми позволява на цинка да влезе в контакт с лигавицата на устата и гърлото, и да ги предпази от инфекция с вирус, включително и COVID19.

Мощна природна комбинация с цинк за профилактика на коронавирус

Благодарение на оптималното количество цинк в състава си природният продукт Оксибор Форте/Oxybor® Forte е препоръчван като ефективно средство за превенция на коронавирус. Освен този ценен за имунната система минерал, Оксибор Форте съдържа други важни за здравето вещества. Това са проантоцианидин, коензим Q10, селен, бета каротин, α-токоферол, витамин С (аскорбинова киселина), витамин Е, мед, магнезий, манган. В резултат на рационалния си състава Оксибор Форте:

  • укрепва защитните сили на организма
  • подпомага вътреклетъчното дишане
  • защитава от пагубното въздействие на свободните радикали
  • благоприятства кръвообращението

Дозира се по 1 таблетка дневно, след хранене. Няма данни за нежелани реакции и странични ефекти. Има отлична поносимост. Подходящ за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.5 / 5. Брой гласове: 15

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: