алергия през лятото
5
(1)

Алергия през лятото – истинско изпитание! Независимо дали става въпрос за разходка сред природата, пикник или плаж, на хората, страдащи от алергия не им е лесно през топлия сезон. Въпреки това, те могат да се насладят на лятото, стига да се научат как да се справят с това състояние.

Алергия през лятото – страдам ли от нея?

Интересен факт е, че често засегнатите възприемат неспецифичните симптоми като безобидни, не ги разглеждат сериозно или предполагат, че просто имат настинка. В крайна сметка, само алергологичен тест при лекар може да изясни напълно дали страдате от поленова алергия през лятото. Има обаче оплаквания, които могат да затвърдят вашите подозрения:

  • Сърбеж в носа
  • Хрема
  • Кихане, когато сте на открито
  • Постоянно запушен нос
  • Парене в очите, когато сте сред природата
  • Сърбеж в гърлото
  • Зачервени очи

Астма или алергия през лятото?

Някои хора, страдащи от алергия, развиват астма в по-късен етап на живота си. Разликата между астма и алергия е относително лесна за разпознаване. Когато страдаме от алергия, тялото ни възприема дори безобидно вещество като прашец или животински косми като голяма опасност и произвежда повече антитела. А, когато най-накрая влезем в пряк контакт с дразнителите, тялото ни освобождава хистамин, което води до типични симптоми като хрема, запушен нос, червени или пък парещи очи.

shop banner

Ако развиете алергична астма, то може да усетите в дихателните си пътища дращене в гърлото, последван от пристъп на кашлица. А, следните симптоми могат да показват развитието на астма:

  • Хрипове при дишане
  • Пристъпи на кашлица при контакт с алергена или дразнещи вещества
  • Нощни пристъпи на кашлица
  • Недостиг на въздух по време на физическо натоварване
  • Събуждане през нощта със задух

Ако някой от горните симптоми се е проявил и ви притеснява, то съветваме да се консултирате с лекар. В допълнение към астмата, зад проблемите с дихателните пътища могат да се крият и други сериозни заболявания.

Сенна хрема – как да си помогнете?

В зависимост кои полени ви създават проблеми, симптоми като сърбеж в гърлото или хрема могат да се появят между месеците април и август. Ранно цъфтящи растения, понякога, започват дори да предизвикват проблеми едва през февруари, докато някои късно цъфтящи – могат да ви тормозят чак до късна есен.

Ако смятате, че може да страдате от сенна хрема, добре е да се консултирате с лекар, за да предприемете подходящо лечение за облекчаване на симптомите.

В следващите редове ще ви дадем ценни съвети за овладяване до известна степен на сенната хрема:

  • Проветрявайте в точно определено време на денонощието. В селските райони, броят на полените е по-малък вечер – така, че е добре да проветрявате през тъмната част на денонощието. А, в градовете е точно обратното – препоръчително е да отворите прозорците рано сутрин.
  • Сложете мрежа против насекоми. Защитните мрежи предотвратяват до известна степен навлизането на цветен прашен в помещенията.
  • Редовно почиствайте у дома. По този начин ще премахнете прашеца, както и ще предотвратите разпръскването му във въздуха.
  • Изсушете прането у дома. По време на поленовия сезон трябва да избягвате да окачвате прането си навън, дори ако жаркото слънце ви подканва да го изсушите набързо. А, това е с цел предотвратяване натрупването на прашец върху дрехите и спалното бельо.

Алергията през лятото прави дните не толкова безгрижни, колкото сме си ги представяли. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне на се насладите на любимия сезон по един по-спокоен начин, въпреки алергиите и астмата.

Природна помощ за овладяване на алергия през лятото

За редуциране на алергичните симптоми през летния сезон, вие може да се доверите на Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300. Този природен продукт съдържа високопречистен бета глюкан, който е единственият имуномодулатор от изцяло естествен произход и с доказан механизъм на действие. С него вие ще възстановите баланса на имунните клетки, които са отговорни за алергичните реакции, намалявайки алергичната нагласа на тялото и облекчавайки честотата на симптомите на сенната хрема.

Повишете имунитета на лигавиците на дихателните пътища. Препоръчителният прием е по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно – на гладно. С отлична поносимост и без странични ефекти.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: