за подсилване на имунитета
5
(2)

Идва края на безгрижните, летни дни и началото на сезона на вирусите, а с това и необходимостта за подсилване на имунитета. Докато съвременната медицина предлага много решения, естествените начини за укрепване на имунната система са едновременно ефективни и достъпни. Те не само поддържат цялостното благосъстояние, но също така ви дават възможност да поемете отговорност за здравето си чрез прости, ежедневни практики. В статията ще откриете кои са те.

Мед за подсилване на имунитета

Медът е един от най-лечебните природни еликсири. Богат на антиоксиданти, той помага за защитата на тялото от оксидативен стрес и поддържа цялостната имунна функция. Освен това медът има антибактериални и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за предпазване от инфекции и да успокоят възпаленото гърло. А това го прави ценно лекарство, особено по време на сезона на настинки и грип. Медът е богат на витамини, микроелементи и минерали, сред които калций, калий, натрий, желязо, магнезий, фосфор, сяра, йод. Включването му в диетата ви е лесно – добавете лъжица към чая си, накапете го върху кисело мляко или го смесете в сутрешното си смути. За допълнително укрепване на имунитета, помислете за комбиниране на мед с топла вода и лимон, лесен, но ефективен тоник за поддържане на имунната ви система.

За да подсилите имунитета си впрегнете силата на Женшен

Женшенът се използва в традиционната китайска медицина повече от 2000 години и често е наричан „коренът на живота“ поради многобройните си ползи за здравето. Той е добре известен адаптоген, който помага на тялото да устои на стресови фактори от всякакъв вид, включително инфекции. Доказано е, че тази мощна билка подобрява имунната система чрез увеличаване производството на бели кръвни клетки, които са от съществено значение за борбата с болестотворните микроорганизми.

За да подсилите имунитета си с него, може да го сварите като чай или да го включите в супи и яхнии, или да си направите лечебна напитка. Нужно е към нея да добавите топла вода, лимон и лъжица мед. Редовната консумация на Женшен може да помогне на тялото ви да остане устойчиво срещу болести, особено по време на силен стрес или сезонни промени.

За подсилване на имунитета – управлявайте стреса и спете достатъчно

Хроничният стрес може да отслаби имунната система, което ви прави по-податливи на заболявания. За да повишите имунитета си, важно е да управлявате стреса чрез техники за релаксация като медитация, дълбоко дишане и йога. Те помагат за понижаване нивата на кортизол, което позволява на имунната ви система да функционира по-ефективно. Освен това адекватната почивка е също толкова важна. По време на сън тялото ви се възстановява и укрепва имунния си отговор. Липсата на сън може да намали способността на организма да се бори с болести, така че се стремете към 7-9 часа качествен сън на денонощие. Проучвания показват, че хората, които спят по-малко от 6 часа на нощ, са по-склонни да настинат от тези, които спят 7 часа или повече.

Природна комбинация в една капсула за подсилване на имунитета

Имунобор / Imunobor® е един от най-подходящите природни продукти у нас, на който възрастните могат да разчитат за подсилване на имунната система и за ранна имунопрофилактика. Tой съдейства за укрепване на защитните сили на организма благодарение на мощната комбинация от екстракт от Котешки нокът, По деарко, Мака и Мате. Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. В резултат от перфектния синхрон помежду им се повишава броя и активността на белите кръвни клетки, чиято роля е да предпазват организма от инфекции. Освен това притежава и директен антимикробен ефект. Всичко това го превръща в успешно профилактично средство за укрепване на имунитета и повишаване на имунната защита за предстоящия есенен период. Подходящ е и срещу хронична умора и силен стрес.

Потърсете в аптеките в страната или закупете от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: