настинка през лятото
5
(2)

Неприятната настинка през лятото е често срещана, но въпреки това може да бъде много разочароваща, разстройвайки плановете ви за забавление под слънцето. Докато този тип инфекция обикновено се свързва със зимните месеци, лятото носи свой набор от фактори, които могат да доведат до нея. А разбирайки основните причини за настинка през лятото може да ви помогне да вземете превантивни мерки, за да сте здрави и да се радвате на топлите дни. В статията разкриваме кои са те.

Вирусни инфекции – причина за настинка през лятото

Една от основните причини за настинка през лятото са вирусните инфекции. Те често се причиняват от ентеро- и риновируси, които са различни от тези, отговорни за настинките през зимните месеци. Ентеровирусите например виреят при по-високи температури и поради тази причина са по-разпространени през топлото време. Тези вируси се разпространяват чрез директен контакт със заразени хора, по въздушно капков път и повърхности. Може да се опитате да се предпазите от тях като практикувате добра хигиена чрез често измиване на ръцете със сапун и вода. Освен това се старайте да избягвате близък контакт с видимо болни хора и се въздържайте от докосване на лицето, очите и устата си.

Използване на климатик – изненадваща причина за настинка през лятото

Климатикът играе ключова роля за поява на настинка през лятото. Амплитудите като горещо време навън и ниски температури в климатизирани среди се оказват стресови за организма и дихателната система. Климатикът може също така да изсуши носните ви проходи, което ги прави по-податливи на дразнене и инфекции. Освен това в лошо поддържаните климатични системи се съдържат мухъл, бактерии и вируси, които циркулирайки във въздуха могат да ви разболеят.

shop banner

Затова намалете риска от летни настинки, предизвикани от климатика като настроите вътрешната температура на умерено ниво и избягвайте екстремни температурни промени. Редовно почиствайте и поддържайте вашата климатична система, за да предотвратите натрупване на болестотворни микроорганизми в нея.

Промени в рутината и повече стрес – водят до настинка през лятото

Промените в рутината и повишените нива на стрес могат да допринесат за летните настинки. Лятото често носи промени в ежедневните навици, като нередовен сън, повишена физическа активност и различни диетични избори. Тези промени могат да отслабят имунната система, правейки ви по-податливи на различни инфекции в това число и настинки. Стресът от пътуване, социални събития или работа също може да повлияе на имунната функция, увеличавайки риска от разболяване.

За да сведете до минимум въздействието на рутинните промени и стреса, стремете се да поддържате постоянен график за сън и отделете време за релаксация и грижа за себе си. Яжте балансирана диета, богата на плодове, зеленчуци и други хранителни вещества, които поддържат имунното здраве. Редовните упражнения също могат да помогнат, но подберете подходящи за сезона, които няма да натоварят допълнително организма ви.

Природна помощ за превенция и справяне с настинка през лятото

Без значение от сезона, организма ни има нужда от подсилване. За целта спокойно може да се доверите на Имунобор Протект / Imunobor® Protect. Този изцяло природен продукт е надеждно средство за имунопрофилактика с доказано действие срещу вируси, бактерии и гъбички. Благоприятният ефект се дължи на рационалната комбинация от:

  • микронизиран бета глюкан, с най-висока чистота 93%
  • активна форма на витамин С (L-аскорбинова киселина), която не дразни стомаха и се усвоява по-бързо от организма
  • екстракт от плодовете на Роза канина (съдържание на натурален витамин С)

Таблетките за смучене са с приятен ягодов вкус и осигуряват дълготрайно действие и по-добра защита от болестотворни микроорганизми.

Търсете в аптечната мрежа в страната или онлайн на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: