против пролетна умора
4.8
(9)

В следващите редове ще представим на вашето внимание работещи мерки против пролетна умора. Започнете да ги спазвате още днес, за да се радвате на отличен тонус през цялата пролет.

Изпитани мерки против пролетна умора

Диета, богата на витамини и минерали

Дайте тласък на имунната система и се заредете с енергия, като внесете някои промени в ежедневното меню. Намалете солта, захарта и мазната храна. Следвайте здравословна и балансирана диета, основана на приема на повече зеленолистни зеленчуци, плодове, бобови растения и пълнозърнести храни. По този начин ще осигурите на организма ценни витамини (А, Е, C, B комплекс), минерали и антиоксиданти, от които той се нуждае, за да функционира нормално и да противодейства на умората.

Допълнителна енергия

Включете към хранителния режим храни, които зареждат с голяма доза енергия. Такива са бананите, сладките картофи, яйцата, ябълките, авокадото, ядките, тъмният шоколад. Хапвайте ги на закуска или между храненията, за да сте жизнени и активни през цялия ден.

shop banner

5 хранения дневно

Избягвайте прекалено обилното хранене, тъй като то води до покачаване на кръвната захар, а оттам и до сънливост. Яжте малко, но често. Старайте се да правите 3 основни хранения и две междинни.

Добра хидратация – изпитана мярка против пролетна умора

Дехидратацията причинява умора и пречи на концентрацията. Ето защо трябва да поддържате оптимален воден баланс в тялото. Приемайте достатъчно вода, чайове, бульони, фрешове.

По-малко кофеин

Прекомерният прием на кофеин-съдържащи напитки може да ви направи по-нервни и да саботира почивката. Именно поради това те трябва да се приемат с мярка.

Повече слънце

Възползвайте се от слънцето, за да преборите пролетната умора. Събирайте слънчеви лъчи на балкона, за да подпомогнете синтеза на серотонин. Това вещество подобрява настроението и намалява риска от поява на сезонни депресивни състояния.

Физическа активност

Противодействайте на заседналия начин на живот с умерена, но редовна физическа активност. По време на спорт в тялото се отделят ендорфини – невротрансмитери, които по естествен начин повдигат настроението и намаляват стреса.

Естествена помощ против пролетна умора

В допълнение към посочените мерки против пролетна умора редица специалисти у нас препоръчват комбинирания прием на Имунобор/Imunobor® и Оксибор Форте/Oxybor® Forte.

В състава на Имунобор влизат натурални растителни екстракти от кора на Котешки нокът, корен на Мака, листа на Йерба мате и По деарко. Освен че повишават устойчивостта на организма към патогени, съставките подобряват психическото и физическото състояние на организма. Сутрешният прием на Имунобор осигурява висок жизнен тонус през целия ден.

Оксибор Форте представлява широкоспектърна комбинация от естествени антиоксиданти. Всяка капсула от продукта доставя на организма оптимално количество проантоцианидин, селен, бета каротин, аскорбинова кислелина, α-токоферол, цинк, мед, магнезий, манган коензим Q10. Благодарение на допълващото действие на съставките Оксибор Форте е изключително подходящ при умствена и физическа умора.

Както Имунобор, така и Оксибор Форте са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Убедете се сами в ефекта им, като ги поръчате още сега от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: