сезонна алергия
5
(1)

Сезонна алергия – възниква от контакт с различни частици от въздуха, напр. полени, които пък се появяват в определени периоди от годината. Сезонните алергии са често срещани най-често през есента, лятото и пролетта, в зависимост от това към какво човек е алергичен. Симптомите им предимно засягат носната лигавици, което води до алергичен ринит или мембраната, която покрива очите и конюнктивата, което води до конюнктивит.

Сезонна алергия – симптоми

При сезонни алергии – носът, небцето, гърлото или очите изведнъж или постепенно могат да ви засърбят. От носа започва да тече бистър, воднист секрет, който може и да го запуши. А, при децата, дори, запушеният нос може да доведе до ушна инфекция.

Синусите също могат да се запушат, причинявайки главоболие и дори синузит, карайки засегнатите да кихат по-често.

Очите могат да сълзят и сърбят, а бялата им част, както и клепачите да станат червени и подути. Носенето на контактни лещи може да раздразни очите още повече.

Други възможни симптоми включват кашлица и хрипове (особено при астматици), както и понякога раздразнителност и нарушения на съня.

Тежестта на симптомите варира в зависимост от човека и сезона.

Диагностициране на сезонна алергия

Диагностицирането на сезонната алергия се основава на симптоми и обстоятелства, при която тя възниква. Тази информация ще помогне на лекаря да идентифицира алергена.

Обикновено не се изисква тестване, понякога, обаче, секретът от носа се изследва за наличие на еозинофили. Това са вид бели кръвни клетки, които се произвеждат в големи количества по време на алергична реакция.

Тестът за алергия помага за потвърждаване на диагнозата и идентифициране на алергена. При него, капка от всеки екстракт се нанася върху кожата на субекта, след което местата се одраскват леко с игла. Лекарят наблюдава дали ще има реакция на обостряне и подуване, както и зачервяване.

Лечение на сезонна алергия

Има различни методи за справяне със сезонните алергии – спрейове за нос с кортикостероиди, капки за очи, алергенна имунотерапия и различни медикаменти. Хората с тежки сезонни алергии, които продължат с проблемите дори и след лечение, могат да обмислят преместване на място, където тези алергени не присъстват.

  • Назални симптоми – обикновено те се третират със спрейове за нос, съдържащи кортикостероиди. Съветваме да не се използват дълго време, защото непрекъснатата им употреба може да влоши или удължи назалните симптоми.
  • Очни симптоми – овлажняване на очите, както и изкуствени сълзи за намаляване на дразненето. Трябва също така да избягвате носенето на контактни лещи по време на остър конюнктивит.
  • Алергенна имунотерапия – някой хора предпочитат по-нетрадиционни начини, а този е точно такъв, използващ алерген, за да подпомогне имунната система. Десенсибилизацията е процедура, която се опитва да “научи” страдащия от алергена да няма такъв отговор към него. Дават се все по-високи дози, като първата от тях е толкова ниска, че дори страдащите от алергия не реагират на нея, но пък тя кара имунната система да свиква с алергена. Дозата се увеличава, докато лицето престане да реагира на количеството алерген, което преди е причинявало симптоми.

Най-добрият вариант е изобщо да не се стига до какъвто и да е бил вид лечение, а за това – доверете се на природните продукти!

Забравете за сезонната алергия със силата на природата

Без алергични симптоми през всеки сезон с Имунобор Бета Глюкан 300 / Imunobor® Beta Glucan 300. Това е продукт, който е създаден с грижа за вас от природата. В него се съдържа високопречистен бета глюкан, който е единственият имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Благодарение на него вие ще възстановите баланса на имунните клетки в тялото си, които са отговорни за различните алергични реакции. С него вие ще редуцирате алергичната нагласа на имунна си система. Приемайте по 1 растителна капсула до 3 пъти дневно, на гладно. Без странични ефекти и с най-добра поносимост. Подобрете имунитета си и забравете за сезонната алергия!

Открийте го още сега в аптечната мрежа или онлайн на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: