съвети при настинка
5
(1)

Чудили ли сте се какви съвети при настинка на практика да приложите върху вас или ваши близки? Да, не сте сами! С над 300 известни вируса на настинка, не е никак необичайно поне един да успее да се промъкне през бариерата на имунната система, въпреки всички предпазни мерки. Все пак, това не е огромен проблем, но е неприятно състояние, с което тялото на здрав човек би трябвало да може да се справи в рамките на седмица. Но, всъщност, има начини да направите живота с настинка малко по-лесен. А, сега – нека разберем как!

Ето ги и тях – полезните съвети при настинка

Първият от съветите при настинка, който ще ви дадем, е да си останете у дома. Не е добра идея да отивате в това състояние на работа. Болестта изчезва много по-бързо, ако се лекувате вкъщи, вместо да разпространявате вируси свободно сред колеги и приятели чрез кихане, и кашляне. Също така, посещението на фитнес залата, също не е опция – просто останете във вашия дом, дайте на тялото си нужната почивка и си върнете формата много по-бързо.

Следващ от съветите при настинка, който ви споделяме, е ако нямате температура, да вземете гореща вана или душ. Това ще повиши телесната ви температура и ще стимулира имунната система, а болките в тялото ще се облекчат. Ако имате под ръка масло от мащерка, то добавете няколко капки във ваната и вдишайте дълбоко, за да прочистите носа.

shop banner

Третият от нашите съвети при настинка и грип е да осигурите на тялото си достатъчно течности. Пийте поне два литра вода или чай на ден. Чаят от липов цвят ще затопли тялото ви и ще се бори с общото неразположение, което изпитвате, а този от мащерка – би успокоил кашлицата. Изберете вида чай, които би помогнат с оглед на симптоматиката!

Нека да не забравяме и един съвет при настинка от нашите баби – сгрейте тялото си с хубава пилешка супа. Както знаем, балансираното хранене насърчава защитните сили на организма. Топлият бульон има успокояващ ефект, осигурява необходимата хидратация и е лесен за преглъщане, ако имате възпалено гърло. Зеленчуци като моркови, праз и целина съдържат множество витамини, минерали и антиоксиданти – така, че смело ги добавете към супата.

Естествено, за да се почувствате по-добре, трябва да се наспите по-пълноценно от всякога. Много почивка и достатъчно сън, този път легнете по-рано от обикновено, а с малко късмет ще сте много по-добре сутринта.

И за финал, едни от любимите ни съвети при настинка, а те са да вдишате свеж въздух и да правите леки упражнения. Сухият въздух в отопляемите помещения, всъщност, влошава симптомите на настинка и грип. А, това означава само едно – проветрявайте редовно и осигурете необходимата влажност в помещенията. Ако вече сте на крака, може да си направите лека и релаксираща разходка, за да подишате чист въздух и да активирате кръвообращението си. Естествено, за целта трябва да сте облечени топло.

И така, с малко повече усилия и желание от ваша страна, както и съветите ни при настинка и грип, вие ще бъдете по-бързо във форма и ще забравите за неприятните състояния!

Подсилете имунитета си през всеки сезон

Специалистите в България препоръчват приема на Имунобор Протект / Imunobor® Protect, за да си осигурите силен имунитет през всички сезони. Действието на този природен продукт се дължи на рационалната му комбинация от микронизиран бета глюкан и активна форма на витамин C, като не забравяме и стандартизирания екстракт от плодовете на Роза канина. Всички тези активни съставки се допълват взаимно и усилват ефектите си. Продуктът осигурява всестранна защита на организма срещу вируси, бактерии и гъбички. Също така има локално противовъзпалително действие. Предлага се под формата на висококачествени таблетки за смучене с приятен ягодов вкус, а за оптимален ефект – необходимо е да се приема минимум 3 месеца.

Може да го откриете в аптечката мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: