усложнения след грип
5
(1)

Справянето с грипа невинаги е бързо и безпроблемно. В голяма част от случаите пълното оздравяване отнема време. Причината е в различните типове усложнения след грип, които поразяват част от заболелите.

Най-честите усложнения след грип са т.нар. вторични бактериални инфекции. Те са причина за развитието на бронхит, пневмония и други. Някои постгрипни усложнения обаче са малко познати и дори изненадващи за повечето хора. Слабото им познаване е причина да не им се обръща подобаващото внимание и последствията от тях да са сериозни, понякога и необратими.

По-малко познатите, но често срещани усложнения след грип

Проблеми със слуха – заглъхване или бучене на ушите, частична загуба на слуха. Това са последствия от развитието на бактериална ушна инфекция като усложнение на грипа.

shop banner

Синдром на Гилен-Баре – автоимунно възпаление на периферните нервни влакна. Проявява се с мускулна слабост в краката, постепенно прогресираща към цялото тяло.

Миокардит – възпаление и увреждане на сърдечната мускулна тъкан. Миокардитът е сред основните причини за остра сърдечна недостатъчност и инфаркт.

Синдром на Рей – състояние, при което е налице едновременно възпаление на мозъчната и чернодробната тъкан. Много често се развива вследствие приема на аспирин по време на вирусна инфекция и засяга основно деца.

Енцефалит и менингит – ентеро- и риновирусите като основни причинители на грип и настинка, може да доведат до възпаление на главния или гръбначния мозък. То може да се провокира както от вирусната инфекция, така и от нейно бактериално усложнение. Бактериалните енцефалити и менингити са изключително упорити, а последствията им – тежки и продължителни.

За успешна превенция на усложнения след грип

Последствията от всички посочени усложнения след грип може да се предотвратят при правилно лечение. За целта трябва да се разчита и на противовирусни, и на антибактериални продукти.
Природните продукти от фамилия Имунобор са удачен избор за справяне с грипа и превенция на усложненията му. Серията продукти Имунобор за деца и възрастни са първи избор за бързо и напълно безопасно справяне с вирусни, гъбични и бактериални инфекции.

 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: