Здрав имунитет
0
(0)

Ехинацеята е северноамериканско многогодишно растение, което според много специалисти в областта на медицината, притежава способността да влияе изключително благоприятно върху способността на организма да се справя с множество видове вирусни инфекции – настинка, ринит и др. В миналото, от тези нейни свойства се възползват много индиански племена, а днес съвременни проучвания доказват забележителните ефекти, които ехинацеята има върху човешкия организъм. Кои са те?

Когато ехинацеята се приема като профилактично средство, тя понижава с 58% вероятността от развитие на ринит. Когато екстракт от растението се приема по време на заболяването, това намалява времетраенето му цели 2 пъти.

Клинично проучване, в което са участвали 750 души, показва, че четири месечната употреба на екстракт от растението, по 3 пъти на ден, понижава честотата и времетраенето на настинките с 26 %.

shop banner

Същото проучване доказва, че приемът на екстракт от ехинацея понижава рецидивите на настинката при пациенти с отслабен имунитет с 60%.

Резултати от няколко прочувания доказват, че приемът на ехинацея води до облекчаване на симптомите на инфекции, както и до скъсяване на периода на тяхната изява.

Проучване проведено от учени от университета Кардиф доказва, че употребата на билката, освен, че понижава опасността от настинки, но и понижава количеството на назначените лекарствени медикаменти.

След резултати от проведено изследване в Лондон, д-р Маргарет Ричи прави извод, че четири месечния прием на екстракт от ехинацея, по три пъти дневно повишава значително защитните сили на организма при хора, които притежават понижен имунитет. Високопречистен екстракт от ехинацея можете да откриете в четири от представителите на Фамилия ИмуноборИмунобор Кидс Актив Капсули (за деца в училищна възраст), Имунобор Кидс (за деца в училищна възраст.), Имунобор Бронхо (за възрастни) и Имунобор Ехинацея – с най-високо количество ехинацея(за възрастни).

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: