гнойна ангина
5
(1)

Гнойната ангина е остро инфекциозно заболяване на сливиците, което се характеризира с възпаление и увеличаване на сливиците. Гнойната ангина e най-често бактериална инфекция, причинена от стрептококи, по-рядко от стафилококи, пневмококи и др. Симптомите при ангина са температура, силна болка и сухота в гърлото, затруднено гълтане, главоболие.

При гнойната ангина специфичното лечение е антибиотичното, прецизирано от лекар. Обикновено продължава минимум 10 дни. За максимален лечебен ефект антибиотикът се комбинира с имуностимулатор. По този начин болестотворният микроорганизъм се атакува двустранно – чрез лекарствата и имунната система.

Съществуват имуностимулатори, които освен имунитета, повишават и антибиотичната ефективност. Такъв имуностимулатор е бета глюкан. Бета глюкан е съставна част на продуктите Имунобор Биотик, Имунобор Кидс, Имунобор Бета Глюкан, както и на имуностимулторът за отделителната система Имунобор Уро.

Ако се касае за гнойна ангина при деца добавянето на Имунобор Биотик и Имунобор Кидс към лечението повишава ефективноостта му, съкращава периода на боледуване, предотвратява усложнения и рецидиви.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

borola
Сподели: